Her ser du Windows 9 i aksjon

Nye bilder og videoer lekket.

TILBAKE: Mange har ergret seg over at startmenyen mangler i Windows 8. I neste versjon gjør den comeback. Foto: WINFUTURE.DE
TILBAKE: Mange har ergret seg over at startmenyen mangler i Windows 8. I neste versjon gjør den comeback. Foto: WINFUTURE.DEVis mer

Dinside Det har ikke akkurat manglet på snikbilder og lekkasjer når det gjelder Windows 9, som etter alt å dømme skal avdukes 30. september.

Godt bilde Allerede nå er det imidlertid mulig å skaffe seg et godt bilde av hvordan den nye versjonen av Windows (med kodenavn «Threshold») blir.

Den tyske nettsiden Winfuture.de har nemlig fått tilgang på ferske bilder og videoer som viser det nye operativsystemet fra Microsoft i detalj. Det dreier seg om en såkalt «pre-preview build», altså en «før-prøveversjon».

Dermed er det ikke sikkert at den ferdige versjonen, som ifølge ryktene skal være klar først i april 2015, blir lik den du ser her.

Les også: Samle alle Windows-innstillingene på ett sted

Ny startmeny Det mest oppsiktsvekkende er kanskje den nye startmenyen, som til manges irritasjon har vært fraværende i Windows 8 og 8.1.

I en oppdatering som kommer til 8.1 blir den riktignok innført igjen, men dette blir trolig bare en forsmak på det som blir gjennomført helt i Windows 9.

Flere skrivebord og varslingssenter Ellers er det nytt at Windows 9 får mulighet for flere skrivebord. Dermed kan du ha ulike programmer åpne på ulike skrivebord og veksle mellom dem. Microsoft ser også ut til å innføre et globalt varslingssystem som ligner det man har i OS X, iOS og Android.

Video av den nye varslingsmenyen og funksjonen for flere skrivebord kan du se hos vårt søsternettsted, ITavisen.no.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.