Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her shopper du interiør i København

Våre 25 beste tips.

DESIGNDRØMMER: Det er mange fristelser for interiørfrelste i København. Drøm deg bort på Casa Shop, H&M Home og Paustian. Foto: Butikken, produsenten
DESIGNDRØMMER: Det er mange fristelser for interiørfrelste i København. Drøm deg bort på Casa Shop, H&M Home og Paustian. Foto: Butikken, produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle vet at design fra Danmark er hot.

Når det snakkes om skandinavisk design og man lovpriser rene linjer og stramme former,så er det mest sannsynlig noe dansk man beskriver. Dette lille landet har dyrket frem navn som Verner Panton, Arne Jacobsen, Vipp, Normann Copenhagen, Royal Copenhagen, Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Kaj Boyesen og Bang & Olufsen. For å nevne noen.

Og vi nordmenn elsker ikke bare dansk øl, kro-ferier og deilige sommerdager hos vår nabo i sør. Nei, vi vil også mer enn gjerne innrede hjemmene våre med dansk design.

Med et utvalg interiør-og designbutikker som kan sette noen av verdens storbyer i skyggen, er lille-store København vel verdt et besøk om det er design og interiør du skal shoppe bort feriepengene på.

Vi i bolig-redaksjonen har funnet frem til 25 interiørbutikker vi tror du vil like og som du ikke kommer til å angre på at du var innom. Iallefall helt til kredittkortregningen kommer i posten!

1. Couch by Chresten Rud Hit kommer du med bil. Couch by Chresten Rud ligger i Hørsholm, ca. 25 km nord for København. Her finner du en gjennomført miks av klassisk og moderne design, mesteparten i duse deilige naturtoner. Butikken fører både møbler, tekstiler og mindre interiørdetaljer, og ekteparet som driver butikken har lang erfaring med interiørdesign både i inn- og utland.

Her finner du den: Hovedgaden 53, Hørsholm. Nærmeste togstasjon er Rungsted Kyst med Øresund-tog.

2. Normann Copenhagen Kule, morsomme og moderne detaljer kjennetegner produktene hos Normann Copenhagen. Her finner du tøffe interiørdetaljer til hus og hjem og mye kjøkkenutstyr. Bryllupsgavene til det moderne brudeparet kjøper du også her.

TETT-I-TETT: Teppet Pinocchio fra Hay er fargerikt og flott. Foto: Produsenten
TETT-I-TETT: Teppet Pinocchio fra Hay er fargerikt og flott. Foto: Produsenten Vis mer

Her finner du den: Østerbrogade 70.

3. Illums Bolighus Det store og velkjente Illums Bolighus er selve mekka for interiørfrelste. Og selv om vi har fått vårt eget av disse varehusene på House of Oslo i Norge, så er et besøk på flagship-butikken i København vel verdt det. Her finner du møbler fra store navn som Hans J. Wegner, Verner Panton, Eames, Kartell og Arne Jacobsen, i tillegg til store avdelinger dedikert til bad- og soverom, belysning, kjøkken m.m. Drøm deg bort i det lekreste av det lekre innen design og innredning.

Her finner du den: Amagertorv 10.

4. Georg Jensen Georg Jensen er nok en danske som er blitt kjent verden over for sitt design. Butikken, som startet i 1904, da sølvsmed Gerorg Jensen åpnet sitt verksted, er i dag et av Skandinavias ledende livsstils- og luksusmerker. Bestikk, smykker, dekor og klokker er populære og tidløse kjøp. På butikken i København finner du hele kolleksjonen.

Her finner du den: Amagertorv 4.

5. Stilleben Ceramics På Stilleben handler du interiør, keramikk, glass, tekstiler og smykker av danske og utenlandske designere. Butikken har også en velfylt nettshop.

Her finner du den: Læderstræde 14.

6. Hay CPH Fra ukjent til kult på kort tid, hos Hay, som ble startet opp så sent som i 2003, kjøper du moderne og urbane møbler og interiør til en fornuftig pris. Hay, som påstår at de bygger en bro mellom mote og interiør, har et stort utvalg stoler, småbord, tepper, puter og annet interiør - alle med en moderne vri.

Her finner du den: Pilestræde 29.

7. CasaShop Om du elsker moderne og trendy interiør bør du legge turen innom Casa Shop. Her bugner butikken av både danske og internasjonale design-navn, og bare en runde rundt i butikken er inspirerende. En tøff og uredd miksing av stiler og tidsepoker, samt et stort utvalg småvarer og gaveartikler gjør denne til en klar Køben-favoritt.

Her finner du den: Store Regnegade 2.

8. Designer Zoo Designer Zoo er dansk design og kunsthåndverk i et unikt konsept. Her er butikken en slags blanding av butikk, verksted og galleri, og utstillinger kommer og går. Gjennom store vinduer kan besøkende i butikken få et innblikk inn i verkstedet og dermed kunnskap om hvordan varene produseres. 15-20 designere er til enhver tid ansatt av butikken, i tillegg kjøpes det inn spesialutvalgte produkter fra andre designere.

TAKE AWAY: Dette smarte lille bordet fra Hay er lett å bære med seg dit man trenger det. Foto: Produsenten
TAKE AWAY: Dette smarte lille bordet fra Hay er lett å bære med seg dit man trenger det. Foto: Produsenten Vis mer

Her finner du den: Vesterbrogade 137.

9. Workshop Copenhagen Workshop Copenhagen er et kunstnerkollektiv hvor 25 kunstnere designer sammen og driver butikk. Her kan du kjøpe lamper, småmøbler, malerier, skulpturer, smykker og klær til både voksne og barn.

Her finner du den: Studiestræde 16.

10. Paustian Flott, dyrt og deilig. Hos Paustian kan du kjøpe kjente designvarer fra inn- og utland. Butikken har agentur på Vitra sin kolleksjon, og produserer også møbler og interiør under eget merke. Legg inn tid til et besøk på Restaurant Paustian om du er innom. Her får du servert dansk matkultur på sitt ypperste.

Her finner du den: Kalkbrænderiløbskaj 2.

11. Holmegaard Eksklusive danske Holmegaard begynte som et glassverk i 1823 og er i dag en av verdens mest kjente produsenter av glass og glasstøy. Her finner du hele kolleksjonen og flotte gaver - til både deg selv og andre.

Her finner du den: Amagertorv 8.

12. Le Klint P.V. Jensen-Klint brettet sin første - og nå ikoniske - lampeskjerm på begynnelsen av forrige århundre. Og resten er historie. Variasjoner av Le Klints kjente lampe finnes nå i stilfulle hjem verden over, og her i butikken i København finner du hele kolleksjonen. Dette er en klassiker som vil passe inn i ethvert interiør.

Her finner du den: Store Kirkestræde 1.

13. Fil de Fer Elsker du shabby glam og vintage fransk stil, er Fil de Fer butikken for deg. Her kan du boltre deg i gamle lysekroner og gigantiske kirkelysestaker og gå på skattejakt i haugevis med franske loppemarkedfunn.

Her finner du den: Store Kongensgade 83a.

14. Grønlykke Fargerikt, retro og «jentete», på Grønlykke - som også har en innholdsrik nettbutikk. Her kommer både mor og barn til å trives. Du kan blant annet handle produkter fra Rice, House Doctor, Rie Elise Larsen og Greengate.

STORBYIDYLL: København er et populært valg når nordmenn skal på storbytur. Foto: Visit Denmark
STORBYIDYLL: København er et populært valg når nordmenn skal på storbytur. Foto: Visit Denmark Vis mer

Her finner du den: Læderstredet 3 og 5 (to avdelinger vegg i vegg).

15. Notre Dame Kjøkkenutstyr, pynt, plast og stæsj finner du hos Notre Dame. Her kjøper du venninnegavene, feriegavene eller bare en liten til-mor-fra-mor presang; fordi du fortjener det!

Her finner du den: Nørregade 7.

16. Bodum Home Store De aller fleste har noe fra Bodum i kjøkkensortimentet sitt. Enten det er en presskanne, kaffekopp eller tekanne. Men drar du innom butikken i København vil du garantert la deg friste til å kjøpe med deg noe nytt. Et must for alle som går rundt med en Nigella i magen.

Her finner du den: Østergade 10.

17. Rosendahl Finnes det et brudepar i Norge de siste ti årene som ikke har mottatt noe fra Rosendahl på gavebordet? På merkets flagship-butikk i København kan du samle videre, eller bare la deg friste av noe helt nytt. Den nylanserte bambusserien er både praktisk og lekker.

Her finner du den: Bremerholm 1.

18. Royal Copenhagen Flagship Store Royal Copenhagen er ansett som en av verdens fremste porselensprodusenter. Det er lett å la seg friste hos Royal Copenhagen. Mange har forelsket seg i serien Mega Mussel, men det finnes også en lang liste andre design fra husets arkiver. Her kjøper du middagsserviset som skal vare livet ut.

Her finner du den: Amagertorv 6.

19. Bang & Olufsen Ta med far i huset på Bang & Olufsen - slik at han får kose seg med lekre digitale dingser og lyd, teknologi og musikk - han trenger det etter kjøret med shabby og retro og romantikk. Og tenk bare, om man på død og liv skal ha stua full av multimediautstyr og teknologi, så kan man vel satse på noen som ser bra ut? Og ingen er mer trendy - eller designbevisst - enn Bang & Olufsen.

Her finner du den: Kongens Nytorv 26.

20. House of Design House of Design kjøper, renoverer og selger brukte danske arkitekttegnede møbler og lamper av bl.a. Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Hans J. Wegner, Finn Juhl, Poul Kjærholm, Ole Wanscher, Mogens Koch, Kaare Klint og Poul Henningsen. mm. Her får feriepengene bein å gå på.

STEMNINGSFULLT: Disse lyktene fra Holmegaard vil være like fine på stuebordet som ute på terrassen. Foto: Manuela Hardy
STEMNINGSFULLT: Disse lyktene fra Holmegaard vil være like fine på stuebordet som ute på terrassen. Foto: Manuela Hardy Vis mer

Her finner du den: Bredgade 21.

21. Green Square Dette er et av Skandinavias største antikvitetshus, og da sier det seg selv at utvalget hos Green Square er stort. Møbler, kunst og håndverk fra alle verdenshjørner kjemper om oppmerksomheten, og det er lett å la seg friste.

Her finner du den: Strandlodsvej 11 B.

22. H&M Home Store Den svenske giganten har gjort det samme med interiørverden som de fortsetter å gjøre med mote og klær. Hos H&M Home kjøper du interiørprodukter til samme lommebokvennlige pris som klærne kjeden er kjent for. Fra romantisk til industrielt, her kan alle finne tekstiler og små-interiør som passer med sin favorittstil.

Her finner du den: Læderstræde 26.

23. Butik Retrovilla Retro Villa er både en webshop og en fysisk butikk midt i København hvor du kan gå på skattejakt blant Skandinavias største utvalg retrotapeter, samt et stort utvalg spennende designprodukter til både barn, bolig og deg selv. Eierne av butikken kjøper inn mye håndlaget og fargerik design fra inn- og utland, og tråler loppemarkeder i Europa på jakt etter ting og tang til butikken. Søtt og spennende.

Her finner du den: Badstuestræde 17.

24. Klassik Hos Klassik Moderne Møbelkunst finner du brukte danske møbelklassikere. Butikken var den første av sitt slag i Danmark og det finnes til enhver tid et stort utvalg møbler, både eksklusive snekkerkunstmøbler i tillegg til kjente danske industrimøbler. Vel verdt et besøk om du har sans for - og råd til - en ekte designklassiker.

Her finner du den: Bredgade 3.

25. Dansk Møbelkunst Dansk Møbelkunst Gallery spesialiserer seg på skandinavisk kunst, håndverk og møbler fra forrige århundre. Her kan du få med deg spennende utstillinger samt handle møbler og pynt til hjemmet. Stiv pris, men en investering for livet.

Her finner du den: Aldersrogade 6C.

DRØMMEDESTINASJON: På Illums kan du boltre deg i flott design - i flere prisklasser. Foto: Butikken.
DRØMMEDESTINASJON: På Illums kan du boltre deg i flott design - i flere prisklasser. Foto: Butikken. Vis mer

Les også:
Her er Københavns kuleste takterasse
Her er Oslos kuleste interiørbutikker
Denne Lego-filmen har Ludvig (5) laget helt selv

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

PLAST: Den tøffe oppvaskbaljen i plast er helt i tråd med stilen hos Normann Copenhagen. Foto: Produsenten
PLAST: Den tøffe oppvaskbaljen i plast er helt i tråd med stilen hos Normann Copenhagen. Foto: Produsenten Vis mer
STILIG: Legg turen til Couch, like utenfor København, for stilrene designmøbler og interiørpynt. Foto: Butikken
STILIG: Legg turen til Couch, like utenfor København, for stilrene designmøbler og interiørpynt. Foto: Butikken Vis mer
LEKKERT: Flotte møbler og lekker design hos Casa Shop. Foto: Produsenten
LEKKERT: Flotte møbler og lekker design hos Casa Shop. Foto: Produsenten Vis mer
KONGE PÅ DESIGN: Det er ikke mye å utsette på utvalget av interiørbutikker i den danske hovedstaden. Foto: Butikken, produsenten
KONGE PÅ DESIGN: Det er ikke mye å utsette på utvalget av interiørbutikker i den danske hovedstaden. Foto: Butikken, produsenten Vis mer