Her shopper du interiør i Stockholm

Skal du legge ferien til den svenske hovedstaden, må du få med deg disse butikkene.

LEKKERT INTERIØR: Stockholm er en drømmedestinasjon for interiørfrelste. Foto: Story Hotel og Produsenten
LEKKERT INTERIØR: Stockholm er en drømmedestinasjon for interiørfrelste. Foto: Story Hotel og Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De er kanskje ikke fullt så flinke som oss i skiløypa, stakkar. Men på design, stil og interiør, ja der går söta bror oss nesten en høy gang.

Stockholm har lenge ligget høyt på listene hos verdens fashionistaer på grunn av sitt fantastiske utvalg innen mote og klær. Men er det hus, hjem og interiørtrender du er interessert i, så vil slett ikke den svenske hovedstaden skuffe her heller.

I den lille storbyen finner du et hav av butikker dedikert til vakre, kule, minimalistiske, industrielle og fantastiske hjem. Her er det ingenting annet enn lommeboka som stopper deg.

1. Modernity Pussig nok var det en skotte, Andrew Duncanson, som startet Modernity i 1998, men det hindrer ikke butikken i å ha fokus på skandinavisk design. Her finner du kjente navn som Poul Kjærholm og Hans J Wegner blandet med mindre kjente ting, som for eksempel Karin Bojesens tregiraff for Rosendahl. Keramikk inspirert av 50-tallet er iblandet mye design av nyere dato. Vel verdt et besøk. Her finner du den: Sibyllegatan 6

2. Svenskt Tenn Den elegante butikken Svensk Tenn er en herlig miks av farger og mønstre. Navnet stammer fra den gang det utelukkende ble solgt tinngjenstander her. Tekstiler og tapeter i geometriske mønstre kom på dagsorden da den østerriske arkitekten Josef Frank dukket opp på 30-tallet. Svensk Tenn er uten tvil et av Sveriges mest innflytelsesrike designkonsepter, og slipper stadig mønstre og trykk fra sitt enorme arkiv. I 1975 ble Svenskt Tenn overtatt av en stiftelse. I dag går butikkens overskudd til vitenskapelig forskning og utviklingsprosjekter innen formgivning og kunsthåndtverk. Møbler, lamper og tekstiler designet av Josef Frank er tidløse og populære klassikere og egner seg flott som en gave til andre - eller deg selv. Her finner du den: Strandvägen 5

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer