Her sitter sjåføren og spiller Candy Crush på motorveien

Fremtidens lastebil kjører seg selv.

KJØRER SELV: Mercedes-Benz har prøvd ut den nye teknologien på tyske veier, hvor sjåføren kan gjøre helt andre ting enn å holde i rattet. Foto: MERCEDES-BENZ
KJØRER SELV: Mercedes-Benz har prøvd ut den nye teknologien på tyske veier, hvor sjåføren kan gjøre helt andre ting enn å holde i rattet. Foto: MERCEDES-BENZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Mercedes-Benz viste nylig sitt innovative lastebilkonsept "Future Truck 2025" - et transportkjøretøy som ikke kunne ha sett kulere ut om Apple hadde stått bak designet. Som navnet indikerer er dette en fremtidsvisjon; et hint til hvordan tungtransporten vil se ut om ti år.

Men hvis du tror at dette bare er ren science fiction, tar du smertelig feil.

Lastebilen på bildene er nemlig ikke bare et digitalt fantasifoster. I sommer testet de trekkvogna på tyske motorveier. Hva er spektakulært med det, spør du? Jo, sjåføren holdt nemlig på med alt annet enn å følge med på trafikken..!

Helautomatisert langtransport Vi har sett mange eksempler på automatisert kjøring den siste tiden. Både Mercedes, BMW og Volvo har vist løsninger som gjør stressende motorvei-etapper til en saga blott. Helautomatiserte løsninger er også like rundt hjørnet. Det er denne teknologien Mercedes har implementert her, for bruk i større kjøretøy.

Tanken er smart: Jo større doningen er, jo farligere er den i trafikken. Hvis kjøringen automatiseres, vil det sannsynligvis redusere risikoen for stygge ulykker betraktelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer