Her skåler de svenske jentene i vin som har aner helt tilbake til det antikke Hellas

Har de best bevarte vintradisjonene i hele verden .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Sol, hav og utsikt så langt øyet kan se. Hvis vindruene på Peljesac-halvøya verdsetter livets goder på samme måte som oss mennesker, er de veldig lykkelige.

Her, på de høye klippene ut mot Adriaterhavet, skinner sola mer enn 300 dager i året. Klimaet er perfekt, både for de lokale druesortene og ferierende som liker vin.

- Her har forfedrene min produsert vin i hundrevis av år, sier Mario Bartulovic stolt, og strekker fram armene i en omfavnende gest.

- Sønnen min blir den syttende generasjonen i rekka av vinmakere, legger han til.

Vin på gamlemåten Vi har kommet fram til Marios vingård via en tunnel gjennom fjellet.

En vei med bare plass til en bil i bredden, klamrer seg fast til klippene langs kysten. På klare dager kan du se helt til Italia.

Her vokser de krokete vinstokkene i ranker. Der vi står er det så bratt at du må ha tau og sele for å høste druene.

- Jeg dyrker på samme måte som det alltid har blitt gjort, med kikerter og linser mellom vinstokkene for å tilføre nitrogen til jorda, sier Mario.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer