KLINER TIL: Petter Solberg legger sjelden noe i mellom. Her i full firehjulssladd. FOTO: Benjamin Ward/ Dagbladet
KLINER TIL: Petter Solberg legger sjelden noe i mellom. Her i full firehjulssladd. FOTO: Benjamin Ward/ DagbladetVis mer

Her skremmer Petter Solberg livet av vår reporter

Varmer opp til morgendagens show i 450-hesters leketøy.

- Du er en gal mann, skriker jeg inn i intercomen i hjelmen.

I en helsikes firehjulssladd - faretruende nære veggen langs tribunen - hører jeg Petter le i andre enden.

Det skulle jeg aldri sagt. «Spydebergs store sønn» kliner pedalen i gulvet, napper i brekket, pumper på bremsen, og setter bilen perfekt opp før neste sving, før han igjen gir de 450 hestene under panseret så mye mat som mulig.

Resultatet er nok en ellevill - men veldig kontrollert - sladd. Dæven som han kjører!

Full av lovord I Telenor Arena er det fullt kjør. Det er nemlig ikke småtteri som skal være på plass før dørene til Solberg Extreme Motorshow åpner dørene i morgen. Det er tredje året på rad at Solberg-brødrene lager show i Telenor Arena, og de lover at morgendagens show vil overgå de foregående med god margin.

- Vi har bygget et mye større hopp enn i fjor, der både motorsykler og snøscootere skal hoppe. Dessuten har vi fått til en råere bane, forteller Petter med et realt glis om munnen.

Han får så vidt sagt det han skal si før storebror Henning ihuga bryter inn. - Også har vi fått med en haug spik spenna gærne sjåfører både fra inn- og utland, og de har tatt med seg den grommeste redskapen de har.

Jeg lover deg at dette blir helt rått! Det er billetter igjen og vi kommer til å selge billetter i døra, fortsetter han med stor iver. Også fyrverkeri! roper Petter, og veiver med hendene.

Se også: - Å kjøre denne BMW-en er nesten bedre enn sex

En skikkelig smultring Etter noen runder på banen knekker Petter bilen inn i depotet, og jeg må dessverre innse at turen er over.

Men, så feil kan man ta. Petter kjører forbi gjengen av skuelystne baneriggere mot en åpen plass, så jeg skjønner at noe er på gang.

Hans medfødt tunge høyrefoten går igjen i gulvet og avslutter hele seansen med en real donut rundt en søppelkasse - med fem centimeter klaring i fronten!

GLADE KARER: Man må bare smile av disse gutta. Iveren og gleden de sprer om seg med er utvilsomt smittsom. Også vet de hvordan de lager show! FOTO: Benjamin Ward/ Dagbladet
GLADE KARER: Man må bare smile av disse gutta. Iveren og gleden de sprer om seg med er utvilsomt smittsom. Også vet de hvordan de lager show! FOTO: Benjamin Ward/ Dagbladet Vis mer

Fire-fem runder senere er bilen så tettpakket med røyk at vi må gi oss.

I grevens tid for min del, da den nylig konsumerte lunsjen er på full fart i feil retning - spyposer finnes nemlig ikke i på arbeidsplassen til Petter Solberg!

Les også:
Dette må være verdens beste sportsbil Vi har vært to dager i Porsche-himmelen Batmans nye lynvinge De beste bruktbilene med 4x4 SUV eller stasjonsvogn?
Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.