Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Maldivene

Her slipper du å telle sauer om du ikke får sove - fisk holder lenge

Luksushotell med undervanns soverom åpner på Maldivene.

FUKTIG NATT: Slik skal soverommet i den nye undervanns-bungalowen på Maldivene se ut. Foto: (c) 2018 Conrad Hotels & Resorts
FUKTIG NATT: Slik skal soverommet i den nye undervanns-bungalowen på Maldivene se ut. Foto: (c) 2018 Conrad Hotels & Resorts Vis mer

I god tid før jul i år, planlegger hotellet Conrad Maldives å ta hotell-opplevelsen til nye høyder, eller rettere sagt - nye dybder, skriver Travel and Leisure.

BADET: Her kan du pusse tennene med skilpadder og fisk som eneste tilskuere. Foto: (c) 2018 Conrad Hotels & Resorts
BADET: Her kan du pusse tennene med skilpadder og fisk som eneste tilskuere. Foto: (c) 2018 Conrad Hotels & Resorts Vis mer

Fem meter under overflaten av det indiske hav, skal du kunne sove, pusse tennene og til og med gå på restaurant i det nye luksus-komplekset som bygges ved et av Maldivenes aller beste steder for snorkling og dykking på øya Rangali.

I det hotellsjef Ahmed Saleem karakteriserer som verdens første undervannshotell i sitt slag, er intensjonen å gi gjestene en følelse av å «gå i ett» med det fantastiske havet som omgir Maldivene.

180 graders utsikt

- Dette gir gjestene en unik mulighet til å utforske Maldivene fra et helt nytt perspektiv, sier han.

KVELDBAD: I overtasjen, som ligger over vann, kan du nyte solnedgangen fra badekaret. Foto: (c) 2018 Conrad Hotels & Resorts
KVELDBAD: I overtasjen, som ligger over vann, kan du nyte solnedgangen fra badekaret. Foto: (c) 2018 Conrad Hotels & Resorts Vis mer

Bungalowen skal ha en etasje under vann, og en over. Nede finner du et stort soverom, ei stue og et bad fem meter under havoverflaten. Selvsagt er alt bygget inn med enorme buede plexiruter som sørger for 180 graders utsikt til livet på havbunnen utenfor. Her trenger du ikke noe akvarium - du bor i et.

RESTAURANT: Selvsagt kan du også innta måltidene under vann. Foto: (c) 2018 Conrad Hotels & Resorts
RESTAURANT: Selvsagt kan du også innta måltidene under vann. Foto: (c) 2018 Conrad Hotels & Resorts Vis mer

Bungalowen får navnet Muraki - som betyr korall på Dhievi, det lokale språket på Maldivene.

I toppetasjen er det også et soverom, et bad med et badekar som er vendt mot solnedgangen, en stor terrasse mot vannet, et trimrom, en bar og et sminkerom (!)

Undersjøisk restaurant

Fra før finnes det en undersjøisk restaurant- Ithaa heter den - på destinasjonen. Denne blir selvsagt knyttet sammen med de nye bungalowene, slik at gjestene - om ønskelig - kan tilbringe det meste av ferien under vann.

15 millioner amerikanske dollar - omlag 120 millioner kroner - satser Conrad-kjeden på å virkeliggjøre konseptet, som skal ha plass til ni gjester.

OVER VANN: Har du vannskrekk, går det også an å sove på tørt land. Foto: (c) 2018 Conrad Hotels & Resorts
OVER VANN: Har du vannskrekk, går det også an å sove på tørt land. Foto: (c) 2018 Conrad Hotels & Resorts Vis mer

Det sier seg selv at denne overdådige luksusen koster. Foreløpig er det ikke mulig å oppdrive priser på Muraki-bungalowen, men hotellkompleksets øvrige luksus-bungalover koster deg gjerne 40 000 kroner per uke.

Og da må du i tillegg ha dykkermaske og snorkel for å se fisken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media