Norgesferie:

Her smeller det i sommer

De uvanlige reiseskadene - og den store tabben.

Sjekk dette: Husk å sjekke om døra til verandaen virkelig er åpen. Her er det lett å gå på en real smell, advarer reiseforsikringsselskapene. Foto: Odd Roar Lange
Sjekk dette: Husk å sjekke om døra til verandaen virkelig er åpen. Her er det lett å gå på en real smell, advarer reiseforsikringsselskapene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sommer og ferietid gjør også at vi utsettes for ulykker som vanligvis ikke skjer ellers i året. Og reiseforsikringsselskapene, som allerede har hende fulle av coronarelaterte saker, har allerede fått det som må kunne omtales som «uvanlige reiseskadesaker» på bordet.

Nå advarer forsikringsselskapene mot å gå på en smell, bokstavelig talt.For sjekket du egentlig om glassverandadøra virkelig sto åpen?

Flåttbitt til besvær

- Mange har en urealistisk forventning til at reiseforsikringen skal dekke absolutt alt som kan skje på en reise. En god reiseforsikring dekker mye, men er likevel ikke en «all-risk»-forsikring, sier Torbjørn Brandeggen, senior kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

– Vi har tilfeller hvor man har vært utsatt for et legitimt tyveri, men så prøver man å pynte på skademeldingen og oppgi ting som ikke var der i utgangspunktet.

– I flere tilfeller ser vi at antall gjenstander i skademeldingen er så høyt at det er helt usannsynlig at det ville fått plass i en koffert, forteller Brandeggen.

Rett i veggen

Også Therese Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, og hennes kolleger får nå inn meldinger om et stort antall sommerskadesaker. Nye og moderne hus og ferieboliger har ofte store vinduer og glassverandadører som går fra gulv til tak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.