Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Norgesferie:

Her smeller det i sommer

De uvanlige reiseskadene - og den store tabben.

Sjekk dette: Husk å sjekke om døra til verandaen virkelig er åpen. Her er det lett å gå på en real smell, advarer reiseforsikringsselskapene. Foto: Odd Roar Lange
Sjekk dette: Husk å sjekke om døra til verandaen virkelig er åpen. Her er det lett å gå på en real smell, advarer reiseforsikringsselskapene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

(Dagbladet): Sommer og ferietid gjør også at vi utsettes for ulykker som vanligvis ikke skjer ellers i året. Og reiseforsikringsselskapene, som allerede har hende fulle av coronarelaterte saker, har allerede fått det som må kunne omtales som «uvanlige reiseskadesaker» på bordet.

Nå advarer forsikringsselskapene mot å gå på en smell, bokstavelig talt.
For sjekket du egentlig om glassverandadøra virkelig sto åpen?

Flåttbitt til besvær

- Mange har en urealistisk forventning til at reiseforsikringen skal dekke absolutt alt som kan skje på en reise. En god reiseforsikring dekker mye, men er likevel ikke en «all-risk»-forsikring, sier Torbjørn Brandeggen, senior kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

– Vi har tilfeller hvor man har vært utsatt for et legitimt tyveri, men så prøver man å pynte på skademeldingen og oppgi ting som ikke var der i utgangspunktet.

Plass i kofferten: Hvor mye får du egentlig plass til i en koffert. Foto: Odd Roar Lange
Plass i kofferten: Hvor mye får du egentlig plass til i en koffert. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

– I flere tilfeller ser vi at antall gjenstander i skademeldingen er så høyt at det er helt usannsynlig at det ville fått plass i en koffert, forteller Brandeggen.

Rett i veggen

Også Therese Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, og hennes kolleger får nå inn meldinger om et stort antall sommerskadesaker. Nye og moderne hus og ferieboliger har ofte store vinduer og glassverandadører som går fra gulv til tak.

En gjenganger er at man tror denne er åpen, mens den i virkeligheten er lukket.

- Ja, vi får inn saker fra kunder som går på glassverandaer slik at glasset knuser, bekrefter Therese Nielsen.

Mange av de skadde får store kuttskader som må behandles på sykehus.

I tillegg kommer en rekke andre skadesaker av det mer kuriøse slaget. Her er noen av dem:

Underlige skadesaker: Therese Nielsen i Fremtind forsikring får flere uvanlige saker på bordet i løpet av sommeren.
Underlige skadesaker: Therese Nielsen i Fremtind forsikring får flere uvanlige saker på bordet i løpet av sommeren. Vis mer
 • Spesielt underbuksebehov.
  - En kunde med forsinket bagasje ønsket ekstra dekning utover det vi vanligvis gir. Hun hadde ekstra behov for komfort nedentil og brukte helst truser med spesiell og dyrere type bomull. Hun fikk pent beskjed om å holde seg innenfor beløpsgrensen.
 • Angrepille og solbrenthet
  - En annen kunde ønsket å få dekket mulige konsekvenser av en one-nigt-stand. Kunden ønsket at vi dekket utgiftene til å gå til lege for å få angrepille. - Vårt råd er: bruk kondom om du er usikker på din partner. Vi dekker for øvrig ikke legebesøk for angrepille. Mer hyppig er det at folk melder inn sak og ønsker dekning for å gå til lege på grunn av at de har blitt solbrent. Her er vårt råd er: bruk solkrem med høy faktor, sier Therese Nielsen, og fortsetter:
 • Dyrt med dyr.
  - Vi har tilfeller med apekatter som stjeler solbriller, og en som måtte avbestille flyet til Hellas fordi løshunden han skulle adoptere med seg hjem døde han fikk reist.
FORSIKRING: Ole Irgens i Tryg Forsikring har hørt mange elleville historier fra folk som vil ha igjen på forsikringen. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer
 • Full fyr i Vatikanet.

Også i Vatikanstaten i Roma kan de underligste ting skje.

- En kunde glemte igjen sekken sin med verdisaker på omvisning i Vatikanet. Da han spurte etter sekken, fikk han som svar at var den brent opp. Om det virkelig er tilfelle at den ble brent opp, vet vi dessverre ikke, forteller Nielsen.

Se opp: Pass godt på verdisakene dine når du besøker Vatikanet. Foto: Odd Roar Lange
Se opp: Pass godt på verdisakene dine når du besøker Vatikanet. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
 • Tok bilde av tyven.
  - Kunden vår sto klar for å ta feriebilde med selvutløser da hun ble frastjålet veska. Selvutløseren gikk akkurat i gjerningsøyeblikket og tyven ble med på bildet. Vårt råd – pass alltid på verdisakene dine, avslutter Therese Nielsen i Fremtind forsikring.

Les siste nytt om Norgesferie - og flere gode tips her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!