SJOKOLADEDRØM: William Moe (7) blir smurt inn med sjokolademasse av spa- og hudterapeut Ann Persson. Foto: HILDE SCHJERVE
SJOKOLADEDRØM: William Moe (7) blir smurt inn med sjokolademasse av spa- og hudterapeut Ann Persson. Foto: HILDE SCHJERVEVis mer

Her smøres William (7) inn med sjokolade fra topp til tå

Nå skal også ungene få slappe av etter en dag i bakken.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

TRYSIL (Dagbladet): - Jeg skal spise litt, forsikrer William Moe (7) idet han vipper kroppen opp på massasjebenken.

Downlightsene i taket lyser mykt. Her er det ikke «Æ vil bare dans» og andre «hits for kids», men sakrale chilltoner som siver ut av radioen.

Hud- og spaterapeut Ann Persson står klar til å oppfylle Williams søte drøm: Han skal smøres inn fra topp til tå med smeltet sjokolade.

Pleier huden Kulpen Spa på høyfjellshotellet Park Inn Trysil Mountain Resort har flyttet fokuset fra spa for voksne til spa for hele familien.

IDYLL: Eventyrparken på Trysilfjellet Høyfjellssenter er et eldorado for ferske slalåmkjørere.  Foto: HILDE SCHJERVE
IDYLL: Eventyrparken på Trysilfjellet Høyfjellssenter er et eldorado for ferske slalåmkjørere. Foto: HILDE SCHJERVE Vis mer

På barnemenyen står kongleskrubb, som «kiler litt og lukter godt», mosemassasje «myk massasje som roer et lite barn» og sjokoladedrøm, en «varm sjokoladeinnpakning for hele kroppen».

Er barnet over fem år, er det også mulig å bestille duospa for stor og liten slik at foreldre og barn kan få behandling samtidig.

- Hvis foreldrene skal på spa, vil også barna gjerne bli med. Sjokoladedrømmen ble ifjor vinter kjempepopulær, sier Persson og smører rikelig med klissete sjokolademasse nedover armene til William.

- Dette er kjempebra for barn som er mye ute i bakken og kjører ski. Kulde gjør huden tørr, men denne kakaomassen er full av pleiende antioksidanter. Du vil kjenne at huden blir myk etterpå, lover Persson.

Satser på familiespa Spamanager Hanna Andersson måtte ta på alvor at Trysil er Norges største skidestinasjon for familier.

SJOKOLADEDRØM: William Moe (7) blir smurt inn med sjokolademasse av spa- og hudterapeut Ann Persson.  Foto: HILDE SCHJERVE
SJOKOLADEDRØM: William Moe (7) blir smurt inn med sjokolademasse av spa- og hudterapeut Ann Persson. Foto: HILDE SCHJERVE Vis mer

Fra å holde bassenget og spa-avdelingen åpen for barn bare noen timer om dagen ifjor, er spaet nå åpent for barn fra 8-20 - hver dag.

- Trenden med skiferie er tilbake. Faren er at det kan gå inflasjon i dette med å kombinere ski og spa. Men jeg tror vi har funnet vår egen nisje ved å satse på familiespa, sier Andersson.

Hotellets egne gjester og hytteeierne utgjør brorparten av spagjestene. De kommer fra alle samfunnslag, ifølge Andersson.

- Det er ikke bare «luksus-familier» som kommer hit. Når man først er på ferie, er det mange som unner seg det lille ekstra både når det gjelder mat og velvære. Vi ser at nordmenn unner seg mer, enn for eksempel danskene og oss svenskene. Vi synes jo fortsatt det er dyrt i Norge, sier Andersson.

Utendørs boblebad Panoramavinduene gir utsikt rett ut mot fjellet og alpinanlegget. I badet kan du velge mellom tre badstuer - en av dem med særs barnevennlig temperatur på rundt 50 grader.

FAMILIEHYGGE: Å kombinere ski og spa har slått godt an hos svenskene Anna Andersson (28), Erik Lindgren (32), Roger Andersson (56) og Eva-Karin Andersson. Foto: HILDE SCHJERVE
FAMILIEHYGGE: Å kombinere ski og spa har slått godt an hos svenskene Anna Andersson (28), Erik Lindgren (32), Roger Andersson (56) og Eva-Karin Andersson. Foto: HILDE SCHJERVE Vis mer

Etterpå kan du kjøle deg ned i kaldariumet eller ta en svømmetur gjennom slusen som fører deg rett ut i utebassenget på terrassen. Her er det også to varme boblebad hvor du kan sitte og slappe av med noe godt i glasset, mens sprekingene glir forbi på ski.

Blir det for kaldt til topplokket å sitte ute, kan du alltids dumpe ned i boblebadet inne. Bardisk, gasspeis og hvilestoler overbeviser enhver som måtte tvile: Dette er ikke et badeland for hyl og plask.

- Alle trenger å få være i et miljø hvor det er mulig å slappe av fra en stresset hverdag innimellom. Det gjelder også barna. Vi er derfor opptatt av at vi ikke skal fremstå som en svømmehall, men som et velværebad, sier Andersson.

Myke muskler Familien Andersson/Lindgren har tatt turen fra Linköping i Sverige til Trysil for sjuende året på rad. Etter at spahotellet åpnet jula 2011, har de leid leilighet her i stedet for hytte.

- Det er perfekt å gå hit for å slappe av og plaske rundt etter en dag i bakken, sier Erik Lindgren (32), som nyter sin tredje tur i bassenget på en uke, sammen med kona Anna (28) og hennes foreldre Roger (56) og Eva-Karin (55) Andersson.

- En veldig skjønn avkobling, som myker opp musklene, forsikrer Anna.

Roger ferierte for første gang i Trysil allerede i 1970. Her lærte Anna å kjøre ski som femåring, da Norges største alpinanlegg besto av bare en heis og et par små bakker.

- Nå har vi alt på ett sted: Nærhet til bakkene, leilighet med rydding, p-hus, spa...Alt er så smidig, sier Roger.

Smaker ikke godt I spa-avdelingen våkner William brått fra sjokoladedrømmen.

- Blæh, dette smaker ikke godt.

Sjuåringen griner på nesa, mens spaterapeut Persson drypper flere håndfuller brun masse over magen hans.

Godt innsmurt og pakket inn i plast og lakener, toppes behandlingen med forsiktig hodebunnsmassasje, beregnet spesielt for små hoder.

- Deilig, oppsummerer William etterpå - smidig og klar for en ny runde i slalombakken.

DUOSPA: Kulpen Spa på Trysil har egne rom for familiebehandlinger. Her kan poden ligger i badekaret, mens mor eller far nyter en spabehandling. Foto: HILDE SCHJERVE
DUOSPA: Kulpen Spa på Trysil har egne rom for familiebehandlinger. Her kan poden ligger i badekaret, mens mor eller far nyter en spabehandling. Foto: HILDE SCHJERVE Vis mer