Her snakker vi superbil

Hvis det ikke holder med en råsterk Mercedes SL 63 AMG: Her er über-utgaven, SL 65 AMG.

SNUTEBIL: Fronten flesker seg ut i full bredde. Bak de store luftinntakene ligger en maskin som trenger all avkjølende luft den kan få. FOTO: Daimler AG
SNUTEBIL: Fronten flesker seg ut i full bredde. Bak de store luftinntakene ligger en maskin som trenger all avkjølende luft den kan få. FOTO: Daimler AG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dekadanse er ikke gått av moten. Ikke før har Mercedes vist sin nye SL 63 AMG med inntil 564 hk og 900 Nm (med høy-ytelsespakke), så kommer de med en modell som gjør 63-eren til lillebror. Navnet er SL 65 AMG, og når den kommer i salg til høsten, har den krefter til å blåse deg veggimellom. Her snakker vi superbil.

For mens lillebror må nøye seg med en 5,5-liters V8 med biturbo, har SL 65 AMG en nytrimmet V12-motor på 6,0 liter. Også den har biturbo, og det har sitt å si for skrytetallene: 630 hk og 1000 Nm. Vi gjentar: 630 hk og 1000 Nm i en toseter.

Dermed er det omtrent bare hjulenes grep på asfalten som setter begrensninger. Valsene bak har 285-bredde og fås med 19- eller 20-tommers felger. De skal klistre seg godt nok til asfalten til at null til 100 km/t går unna på 4 sekunder.

200 km/t greier den like raskt som vanlige biler tar seg til 100 km/t, nemlig 11,8 sekunder.

Slik sett virker toppfarta nesten stusslig: 250 km/t, selvfølgelig elektronisk begrenset.

Speedometeret hinter imidlertid om kapasiteten dersom du får sperra fjernet, for det går helt opp til avsindige 360 km/t.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer