Her sover du på utstilling

Det luksuriøse glasshuset kan kjøpes for 220 millioner kroner.

GLASSHUS: Soverommet har fullt innsyn. Alle foto: William MacCollum, Jim Bartsch
GLASSHUS: Soverommet har fullt innsyn. Alle foto: William MacCollum, Jim BartschVis mer

|||(Dagbladet): Den verdenskjente arkitekten Steve Hermanns siste prosjekt i California er nå ute for slag til 35 millioner USD, omlag 220 millioner kroner. The Glass Pavilion er noe helt for seg selv og er, ifølge Hermann, en «redefinering av modernismen».

Det helt spesielle huset har nesten utelukkende vegger av glass. Selv på soverommet og badet vil du være «på utstilling» om du slår til og handler luksushjemmet. Toalettet er omtrent det eneste private rommet.

- Fullstendig privatliv Nå er det ikke spesielt godt innsyn fra veien utenfor, tomta er nemlig på 14 mål.

- I dette huset har jeg fullstendig privatliv, og det er slik jeg ønsker det. Huset får meg til å føle meg i ett med naturen, samtidig som jeg nyter komforten av å være hjemme, sier Hermann.

Vis mer

Huset er på 1400 kvadratmeter, der du vil se utover Montecitos eikeskog fra de fleste rommene.

Stor garasje De 1400 kvadratmeterne inneholder fem soverom med tilhørende bad, et stort kjøkken med et eget vinrom, veggene som ikke er av glass er kledd i kunst, mens møblene er designet av Steve Hermann selv.

Hvis du har en større bilpark bør det heller ikke være noe stort problem. Garasjen har plass til 32 biler. I kjelleren er det også plass til et kunstgalleri.

Hermann planla egentlig å bo i huset selv, men etter seks års byggetid er det nå altså ute for salg. En rekke Hollywood-kjendiser regnes for å være blant arkitektens beundrere.

Her sover du på utstilling

Se flere bilder av glasshuset på hjemmesiden The Glass Pavilion.

Her sover du på utstilling