Her sprayer han bilen med saueolje

Og det er det en god grunn til.

SPRAY PÅ: Selv om Lanolinoljen skal være miljøvennlig, bruker Dario fra Funderud Antirust beskyttelsesmaske. Det holder vi med ham i... Foto: ØYVIND PAULSEN / DINSIDE.NO
SPRAY PÅ: Selv om Lanolinoljen skal være miljøvennlig, bruker Dario fra Funderud Antirust beskyttelsesmaske. Det holder vi med ham i... Foto: ØYVIND PAULSEN / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Som eier av en snart 15-år gammel britisk bil, er det ikke fritt for at rustspøkelset har begynt å rasle i bakhodet. For en ting er den overflatiske lakkrusten du ser med det blotte øyet, noe helt annet er hva som skjer under bilen, der rusten gjerne kan kose seg i lang tid før du merker den. Her er det mye å glede seg til altså...

Hva er det som virker? Som du sikkert har erfart finnes det utallige vidunderkurer og ulike remedier man kan bruke for å fjerne, stoppe og hindre rustangrep.

Vi har overhodet ikke prøvd alle, men har fra diverse bilforumer og verksteder fått med oss at Tectyl- og Mercasol-behandling kan fungere bra, og da spesielt på nyere biler.

På eldre biler, altså der rusten allerede har begynt å komme, blir derimot oljebehandling ofte anbefalt. Siden undertegnedes bil faller i sistnevnte kategori, var valget enkelt.

LES OGSÅ: Her sjekker du bilen for rust.

Men valgene du må ta som bileier stopper selvsagt ikke der.

Hvilken type olje? Det neste spørsmålet blir nemlig hvilken type oljebehandling du bør gå for.

Her har vi dessverre ingen fasitsvar å gi, og vi tipper mange rett og slett velger en ojebehandler som befinner seg innen rimelig kjøreavstand. Vårt valg falt på Funderud Antirust, som har lang erfaring med mineralolje, men nå har gått over til Lanolin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer