Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
HEDRER FORFEDRENE: Up Helly Aa er en feiring av vikingarven på Shetland og har blitt arrangert hvert år i januar siden 1870. Som avslutning brenner man et vikinglangskip. Arven etter vikingene står sterkt i flere forskjellige områder de slo seg ned.

Her står arven etter vikingene sterkest

De forsvant absolutt ikke inn i tidens slør, og vikingene etterlot seg en varig arv som vi ser spor av den dag i dag. Det finnes alt fra arkeologisk materiale til legendariske myter som fremdeles er populære.

De forsvant absolutt ikke inn i tidens slør, og vikingene etterlot seg en varig arv som vi ser spor av den dag i dag. Det finnes alt fra arkeologisk materiale til legendariske myter som fremdeles er populære.

Den språklige, genetiske og kulturelle arven

Før slutten av vikingtiden hadde de skandinavene som bosatte seg på de britiske øyene, blandet seg med folket der i et par generasjoner. Resultatet var en utpreget norrøn påvirkning i områdene der vikingene hadde bosatt seg, for eksempel den tidligere Danelagen og Nordøyene. Vi kan fremdeles se dette i dialektene og stedsnavnene i området. Norn er et utdødd språk som var nær beslektet med det norrøne (gammelnorske) språket som vikingbosetterne snakket. Det ble snakket på Nordøyene og nord i Skottland og begynte først å forsvinne sent på 1300-tallet da det ble avløst av skotsk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

UT ÅRET*

KUN I OKTOBER

10 kr

(0,17 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 10 kr ut året. 0,17 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99,-/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for 3 måneder. 2,77 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99kr/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (55kr/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?