Her tar fotoboksene deg

Og neste år kan mobile fotobokser være på plass i Norge.

Her


tar

fotoboksene deg
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De nye fotoboksene som måler gjennomsnittshastigheten over en strekning i stedet for ved ett punkt, har vist seg svært effektive. Ifølge en undersøkelse som Statens vegvesen har gjennomført er de såkalte streknings-ATK tre ganger så effektive som de mer konvensjonelle punkt-ATK-ene.

Innen utgangen av sommeren vil 12 strekninger med gjennomsnittsmålinger være operative. Og flere skal det bli. I løpet av de tre neste årene kommer det etter alt å dømme gjennomsnittsmålinger på ytterligere 40 strekninger.

- Vi vet at streknings-ATK-ene virker fartsdempende, og derfor vil politiet gjerne ha flere strekninger med gjennomsnittsmåling, sier Jan M. Guttormsen, politiinspektør i Politidirektoratet.

Håver inn på fartssyndere Antall fartsovertredelser registrert av fotobokser har gått ned de seneste årene fra 267 532 registrerte overtredelser i toppåret 2006 til 191 902 i fjor. Men landets over 380 fotobokser bringer fortsatt inn betydelig midler til AS Norge.

Tall som vi har hentet inn fra politiets ATK-senter i Farstad viser at fotoboksene så langt i år har skaffet staten over 112 millioner kroner. I 2011 dro fotoboksene inn over 240 millioner kroner - mot over 400 millioner i 2006.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer