Her testes verdens høyeste vannsklie for første gang av et menneske

- Holder fortsatt på å komme meg til hektene mentalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet): Med et fall på 51,2 meter og flere utsettelser grunnet sikkerhetshensyn, er det stor spenning knyttet til åpningen av verdens høyeste vannsklie.

Siste rapport gikk ut på at sklia ville åpne for publikum i juli, og nå kan det se ut til at avdukingen er kommet ett skritt nærmere.

Som første person har nemlig medeier i Schlitterbahn Kansas City Waterpark, Jeff Henry, og tekniker John Schooley selv stått for jomfruturen for å bevise at attraksjonen er trygg for mennesker.

Men helt fri for nerver var de to likevel ikke etter turen.

- John og jeg var de første menneske som satte utfor. Jeg holder fortsatt på å komme til hektene mentalt sett, sier Henry ifølge USA Today.

Høyere enn Niagara Falls Det er kanskje ikke så rart.

Den gigantiske vannsklia skal ha et fall som er høyere enn Niagara Falls. For å komme til topps må eventyrlystne besøkende først forsere 264 trappetrinn.

Hele turen tar rundt 18-20 sekunder, og toppfarten kan komme opp i over 100 kilometer i timen, avhengig av værforhold og vekt på passasjerene.

Sånn sett passer attraksjonens navn godt. Sklia har fått det tyske navnet «verrückt», gal på norsk.

Under tidligere prøveturer har passasjerene blitt plassert på bakken, mens sandsekker har fått prøve seg på den luftige nedfarten. Heldigvis. For ved enkelte tidligere tester skal flåtene, som skal frakte passasjerene, ha fløyet ut av sklia.

- Ikke en familieattraksjon Talskvinne Winter Prosapio forsikret for to uker siden at ingen skal sendes opp i sklia før det er helt trygt. Derfor tester de så lenge det trengs.

- Vi lar oss heller ydmyke enn å sende noen ned sklia før den er klar, sa hun til Fox News.

Og nå er altså den første bemannede prøveturen gjennomført.

- Det er som å hoppe fra Empire State Building. Det er det skumleste jeg har gjort, sier medeier Jeff Henry til USA Today.

- Det er farlig, men det er trygt farlig nå. Schlitterbahn er en familiepark, men dette er ikke en familieattraksjon. Det er for de i verden som søker spenning, folk som søker et ekstremt eventyr.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer