Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her treffer du flest eventyrlystne nordmenn

Sjekk backpackernes hitliste for 2014.

 BORNEO:  En hann og en hunn neseape i et tre i Tanjung Puting Nasjonalpark i Indonesia. Neseapene lever bare på Borneo, som er et yndet reisemål for nordmenn på jakt etter eksotiske opplevelser.  Foto: BARBARA WALTON / EPA /NTB SCANPIX
BORNEO: En hann og en hunn neseape i et tre i Tanjung Puting Nasjonalpark i Indonesia. Neseapene lever bare på Borneo, som er et yndet reisemål for nordmenn på jakt etter eksotiske opplevelser. Foto: BARBARA WALTON / EPA /NTB SCANPIX Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.
(Dagbladet): Høsten er tida for å lage neste års reiselister.

På neste års hitliste Nå har reisebyrået Kilroy Norway levert sin liste over de heteste reisemålene for de eventyrlystne i 2014.

- Vi har valgt ut de stedene stedene som bestilles mest nå, sier Even Hulleberg, markedssjef hos Kilroy Norway.

- Vi som jobber her har også vært på alle disse stedene sjøl og kan bidra med våre personlige erfaringer, sier Hulleberg.

- Derfor tror vi at vi vet hva folk vil ha.

Først ute Kilroy var det første reisebyrået som satset på å skaffe billige reiser. Reisebyrået åpnet i Norge for over 22 år siden, som et reisebyrå for ungdom og studenter.

- Vår viktigste målgruppe er fremdeles ungdom mellom 18 og 24 år, forteller Even Hulleberg.

- Men nå opplever vi at eventyrlystne i alle aldre finner fram til oss.

Sist ute Nå har Lonely Planet også lagt ut sin liste over reisemål for 2014.

- Vi prøvde å slå dem ved å være først ute, men de slo oss med én dag, sier markedssjefen.

Nedenfor kan du lese Kilroy Norways liste over de hotteste reisemålene i 2014. Her treffer du kanskje også andre eventyrlystne nordmenn og kvinner på tur:

1. MYANMAR Myanmar er  i ferd med å bli en favoritt hos backpackere.

 MOSAMBIK:   Solnedgang over Sabie Game Reserve, like øst for Sør-Afrika og Krügerparken. Foto: GEIR BARSTEIN
MOSAMBIK: Solnedgang over Sabie Game Reserve, like øst for Sør-Afrika og Krügerparken. Foto: GEIR BARSTEIN Vis mer

Myanmar byr på  fjellområder, frodige enger og en flott, men lite utviklet kystlinje.

Kombinert med fantastiske tempelområder, gjestfrie mennesker og få andre turister er dette en ny drømmedestinasjon.  Et av landets høydepunkter er Bagan.

2. COLOMBIA Den beste tiden å reise hit på er nå.

Den mest populære destinasjonen er havnebyen Cartagena. Men den  eventyrlystne backpackeren setter kursen mot Ciudad Perdida, en 5 dagers tur med start i Santa Marta.

3. ETIOPIA I Etiopia kommer opplevelsene på rekke og rad. Fantastiske fjell med enorme flokker av Gelada-bavianer.

Mest kjent er Simien Mountains, steinkirkene i Lalibela og  lokale stammer med egen unik stil.

Toppet med perfekt vær i høylandet  og kanskje verdens billigste øl og kaffe, to kroner og åtti øre, er Etiopia et spennende land.

4. NICARAGUA Backpackere vil  finne en rekke spennende destinasjoner på reisen i Nicaragua, og oppleve virkelige eventyr til langt bedre priser enn i nabolandet Costa Rica.

Landet byr  på det beste av både Stillehavskysten og Karibia.

En tur ut til Corn Islands er vel verdt pengene.

5. PALAU Palau er en vakker øygruppe i Stillehavet.  Palau byr på dykking i verdensklasse, dyphavsfiske, fossefall i regnskogen, utrolige Rock Islands og utenomjordiske Jellyfish Lake.

 MYANMAR:  Mange vil reise til Burma, som her i Kyaw Gui hvor lokalbefolkningen neppe har sett utendaske besøkende før. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
MYANMAR: Mange vil reise til Burma, som her i Kyaw Gui hvor lokalbefolkningen neppe har sett utendaske besøkende før. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

Palau burde stå på alles liste over drømmereisemål, men vær oppmerksom på at det fort kan bli en dyr reise.

6. MALAWI Malawi  varter opp med utrolige naturopplevelser i tillegg til  strandliv.  Langs Lake Malawi finnes innbydende strender i mangfold.
En av de mest populære er Kande.

7. MOSAMBIK Det som i  trekker folk til Mosambik er landets  2000 km lange kystlinje med spektakulære strender og en rekke muligheter for spennende aktiviteter i vannet.

Ved siden av seiling, kajakking og sportsfiske kan noen av verdens beste dykkeområder utforskes.  Er du heldig, kommer det en hvalhai glidende forbi.

8. NEPAL Snødekte fjelltopper,  trekkingløyper og den spirituelle energien fra de gamle tradisjonene  i templer - dette er hva Nepal handler om.

Nepal er i ferd med å seile opp igjen som en stor favoritt i Asia.

Annapurna trek anbefales.

9. BORNEO Ikke et land, men en destinasjon som må oppleves minst en gang i livet med sin unike regnskog og kritthvite sandstrender.

Muligheten for å se pygméelefanter  nok til å friste de fleste. 

Opplevelser som trekking opp Mt. Kinabalu, enorme grotter og sjansen til å se orangutanger og neseaper er de største trekkplasterene.

10. ST. VINCENT & GRENADINENE St. Vincent & Grenadinene er et friskt pust blant feriedestinasjonene  i Karibia. 

Spektakulær natur, azurblått hav, bra klima og hyggelig lokalbefolkning. I tillegg slipper du i  unna masseturismen og all-inclusive resortene.

 NEPAL: En gutt kryper under ei ku under en religiøs festival i Katmandu sist søndag. Foto: NAVESH CHITRAKAR / REUTERS / NTB SCANPIX
NEPAL: En gutt kryper under ei ku under en religiøs festival i Katmandu sist søndag. Foto: NAVESH CHITRAKAR / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

En favoritt blant kitesurfere og dykkere.

 MALAWI: Dykkere fanger tropiske akvariefisker i Malawi-sjøen. Foto: OTTO VON MÜNCHOW
MALAWI: Dykkere fanger tropiske akvariefisker i Malawi-sjøen. Foto: OTTO VON MÜNCHOW Vis mer