Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her vil de bygge Big Ben, Eiffel- tårnet, pyramidene og Venezia

Taj Mahal blir fire ganger større enn originalen, The Strip fem ganger større.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Du trodde kanskje det var nok verdens høyeste bygning, eller med kunstige øyer som ser ut som palmer og verdenskart, men den gang ei.

Det siste prosjektet som planlegges i Dubai vil kunne sette alt som har blitt bygd tidligere i skyggen, ifølge Daily Mail.

Foto: Ahmed Jadallah/REUTERS/Scanpix NTB
Foto: Ahmed Jadallah/REUTERS/Scanpix NTB Vis mer

De ambisiøse planene innebærer en kopi av Indias ikoniske marmormausoleum Taj Mahal - og prosjektet inkluderer et 300 roms hotell, butikker, og næringslokaler.

Prislappen: Rundt 5,7 milliarder norske kroner.

Fire ganger så stor I riktig Dubai-stil vil «Taj Arabia» som kopien skal hete, bli fire ganger større enn den snart 400 år gamle originalen i Agra i Nord-India.

- Det skal lages som et kjærlighetsmonument, og vi håper å fremme Dubai som en stor bryllypsdesitansjon, sier utvikler Arun Mehra, leder av Link Global Group.

Dubailand Bygget som altså ikke blir en eksakt kopi, skal være en del av gigantiske temaparken Dubailand som nå er under oppføring. Ifølge tidligere promovideoer for parken, vil den bli mer enn fire ganger så stor som Manhattan.

Foto: Ali Haider/EPA/Scanpix NTB
Foto: Ali Haider/EPA/Scanpix NTB Vis mer

I det som skal hete Falcon City, vil Taj Arabia får selskap av kopier av andre arkitektoniske undeverker fra fortid og nåtid, som Babylons hengende hager, Den kinesiske muren, Egypts pyramider, Eiffeltårnet og det Skjeve tårnet i Pisa, skriver BBC.

Også London Bridge, Big Ben, St Paul's Cathedral vil du finne her. Det hele er planlagt å stå ferdig allerede i 2014.

Taj Mahal Taj Mahal ble ifølge Wikipedia bygget av mogulherskeren Shah Jahan til minne om hans yndlingskone Arjumand Banu Begum.

Hun hadde kallenavnet Mumtaz Mahal som betyr palassets pryd.

FOTO: Ahmed Jadallah/REUTERS/Scanpix NTB
FOTO: Ahmed Jadallah/REUTERS/Scanpix NTB Vis mer

Arjumand Banu Begum døde 38 år gammel i 1631 da hun fødte en datter, hennes fjortende barn som hun ventet med elskeren sin Sokuh Gorhun.

Taj Mahal, Kronepalasset, er et av de beste eksempler på islamsk byggekunst, og regnes som et av de vakreste byggverker i verden, ifølge Store norske leksikon.

Las Vegas Besøker du Dubailand vil du forvørig også kunne besøke en versjon av The Strip i Las Vegas, bare at den er fem ganger tørre originalen.

Du finner også en kopi av Venezia, en golfbane designet av Tiger Woods, en formel 1-bane, luksusvillaer og vannparker, skriver Daily Mail.

På sin egne hjemmeside skryter Dubailand selv av at de vil bli den største samlingen av temaparker i verden.

FOTO: Ahmed Jadallah/REUTERS/Scanpix NTB
FOTO: Ahmed Jadallah/REUTERS/Scanpix NTB Vis mer