Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her vinner Fredric (25) på verdens råeste bane

- Som å være med i Flåklypa Grand Prix. Andre episode av «Rånern fra Ski»!

Alle episodene finner du på db.no/drifting

(Dagbladet): - Det er veldig rart å bli kjent igjen på gata og at folk spør om autografer. For til tross for alt som skjer nå, er vi fortsatt de samme to gutta, klovnene som vi alltid har vært, fra Norge, forteller Fredric Aasbø (25) fra Ski på telefon fra Los Angeles.

Aasbø er hovedpersonen i Dagbladets nye web-TV-serien «Rånern fra Ski».

Vant storseier I vinter dro han til USA for å følge guttedrømmen om en karriere i det mange mener er den mest spektakulære grenen innen motorsport, drifting (se faktaboks).

I slutten av februar vant han sin første internasjonale seier på Yas Marina Circuit-banen i Abu Dhabi.

25-åringen slo dermed ut store driftingprofiler som Tanner Foust, programleder for den amerikanske Top Gear-utgaven, Mad Mike og Chris Forsberg.

SLUTTOPPGJØRET: Fredric Aasbø (25) slo ut Chris Forsberg i den avgjørende runden av Formula Drift Invitational i Abu Dhabi 28. februar i år. Foto: FORMULA DRIFT
SLUTTOPPGJØRET: Fredric Aasbø (25) slo ut Chris Forsberg i den avgjørende runden av Formula Drift Invitational i Abu Dhabi 28. februar i år. Foto: FORMULA DRIFT Vis mer

- Det var som å være med i Flåklypa Grand Prix, forteller han.

Støtte hjemmefra Med seg på laget og reisene har han bestekompisen Steffen Moy som fungerer som «spotter» og holder 25-åringen oppdatert på hva som skjer på banen under løpene.

Støtten fra både kompisen og miljøet i Norge har vært uvurderlig, ifølge Aasbø.

- Norge er veldig spesielt når det kommer til bil. Vi har en sterk gatebilkultur og det er mange som driver med dette, sett i forhold til innbyggertallet, sier han og fortsetter:

- Mange hjemme synes det er veldig gøy at vi lykkes. Uten denne oppslutningen, hadde jeg nok ikke vært der jeg er i dag.

Stort apparat rundt For selv om 25-åringen i år kjører for Toyotas ressurssterke fabrikkteam, har han fremdeles de forrige sesongene friskt i minne.

Til tross for at suksessen på banen kom allerede i 2007, har det vært svært krevende å drive med kjøringen uten de store sponsorene.

- Og akkurat den følelsen av aldri å vite om vi har nok penger til neste løp, henger fortsatt igjen. Vi er vant til å gjøre alt selv og fikse det vi trenger på bilene. Når vi nå spør teamet om hva vi kan gjøre, får vi beskjed om at vi heller kan dra og sole oss, sier Aasbø og legger til:

- Vi har plutselig fått en leilighet på stranda i LA, men det betyr ingenting. Vi har ikke en gang innredet den. Jeg vil bare kjøre.

Følg med Les og se mer om forventningene, presset og tankene i forkant av fredagens store løp i morgendagens episode av «Rånern fra Ski»!

Fra klokka 11 på db.no/drifting.

Fra neste uke av følger vi Fredric direkte og viser hendelsene ettersom de skjer. Ferske episoder legges ut mandager, onsdager og fredager samme klokkeslett.

Flere videoklipp kan du også se på Autobloggen.net.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media