Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Her vokser drua som kan ta opp kampen med riesling

Sjekk ut femmer- og sekservinene du får tak i på Polet.

HJEMLANDET: Østerrike er grüner veltliners hjemland, og det er spesielt tre vinområder som utpeker seg som de beste: Kamptal, Kremstal og Wachau. Foto:  ALEXANDER KLEIN / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
HJEMLANDET: Østerrike er grüner veltliners hjemland, og det er spesielt tre vinområder som utpeker seg som de beste: Kamptal, Kremstal og Wachau. Foto: ALEXANDER KLEIN / AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Vintesten.

Grüner veltliner er utvilsomt Østerrikes mest særegne grønne drue, og har et meget stort potensial.

Den har havnet litt i skyggen av rieslingdruens store suksess de seinere åra, men har definitivt potensial til å ta opp kampen.

De to druene har visse likheter i ung alder, men utvikler seg svært ulikt ved modning.

Rik aroma

Grüner veltliner gir viner som i ung alder har en relativt frisk og ren aromaprofil av grønne epler, sitrus, fersken, pære, melon og krydder.

Druen tar lett til seg preg fra omgivelsene, og kan også ha en tydelig mineralsk profil der jordsmonnet bidrar med dette.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?