Herfra ser du Empire State Building skifte farge hver eneste kveld

Et par minutter unna ligger «hemmeligheten» La Esquina.

UFORMELT OG HYGGELIG: Nolitan ligger i et supert område, og det meste av det beste er innen gåavstand fra hotellet.
UFORMELT OG HYGGELIG: Nolitan ligger i et supert område, og det meste av det beste er innen gåavstand fra hotellet.Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Søndag): Hotelltesten.

Vil du ha New York-følelsen uten skyskrapere, men med lave hus og brosteinsgater, skal du velge deg et hotell downtown. Denne delen av byen har en helt annen stemning enn uptown, som det heter på disse kanter.

Det er dessuten downtown de fleste gode rimelige kafeene og restaurantene ligger, uteliv og shopping er det heller ikke noe å si på.

Nolitan er det nyeste hotellet i strøket, det har kinesiske eiere, og åpnet høsten 2011.

FIN BELIGGENHET: The Nolitan ligger fem minutters gange fra Chinatown i den ene retningen og Soho i den andre.
FIN BELIGGENHET: The Nolitan ligger fem minutters gange fra Chinatown i den ene retningen og Soho i den andre. Vis mer

Hotellet ligger fem minutters gange fra Chinatown i den ene retningen og Soho i den andre. To blant mange helt forskjellige verdener i New York.

Nord for Little Italy Nolitan er altså betegnelsen for området North of Little Italy, og booker du deg inn her så blir du en ... riktig, en «nolitan».

Hotellet ønsker deg hjertelig velkommen som en av klanen i en mail noen dager før du ankommer, og ber deg ikke nøle med å ta kontakt på forhånd hvis du ønsker at de eksempelvis fikser bord på en spesiell restaurant, eller konsertbilletter.

Da vi fysisk står i resepsjonen, er det ikke noe å si på den faktiske velkomsten heller. Nolitan er uformelt og hyggelig.

Vi er blitt tildelt et rom med balkong i øverste etasje. Hotellet har tre kategorier: rom med vinduer mot gata, rom med balkong (mot gata), og hjørnerom med svære vinduer.

Hjørnerommene er de mest sjarmerende, men her er det ikke mulig å åpne noen av vinduene, og det kan gi noen av oss en bitte liten følelse av klaustrofobi.

Utsikt til Empire State Building Enderommet, som vi ender på, har en litt annen romløsning enn de andre balkongrommene, og det er fint.

Separat wc, lekker dusj med glassvegg (du kan trekke for en gardin) og fabelaktig utsikt til Empire State Building, som skifter farge på lyssettingen hver kveld. Visste du det?

Snakk om å få følelsen av å være i New York!

Interiøret går i rødt og hvitt, med røffe detaljer, som betongtak.

Senga er vidunderlig, og dyna får du garantert lyst til å ta med hjem, i likhet med den myke, lekre badekåpa.

Meksikansk lunsj Vi pakker ut og stikker på lunsj til Cafe el Portal, rett over gata. En av de virkelig gode meksikanske restaurantene i New York, med veldig enkelt interiør.

En annen meksikansk «hemmelighet» ligger et par minutter andre veien, delikatessen La Esquina.

NOLITAN HOTELL: Stilig og ujålete på Manhattan.
NOLITAN HOTELL: Stilig og ujålete på Manhattan. Vis mer

Nabolaget er i det hele tatt supert.

Bruk conciergen for å få gode råd, det er gangavstand til det meste herfra, enten du vil besøke Ground Zero, Galleri Sand, eller shoppe på Broadway.

I etterkant av oppholdet kommer en hyggelig mail; om jeg kunne tenke meg å anmelde hotellet på Tripadvisor? Hvis du sjekker, har de lykkes godt med forespørslene sine.

Avtale med lokalt treningssenter Hotellet har bare 55 rom, så her kan det fort bli trangt om plassen hvis de klarer å holde på de, relativt sett, lave prisene og den gode servicen.

Det finnes ikke noe eget treningsrom på hotellet. Men Nolitan har avtale med et treningssenter som gjør at du trener gratis 24 timer i døgnet.

Det er et lite stykke å gå, men til gjengjeld får du anledning til å menge deg med lokale treningsentusiaster.

Alternativt låner The Nolitan ut både sykkel og skateboard til gjester som vil farte rundt på den måten.

• Dagbladet Søndags hotelltester finner du her.