Herlig, sprek HTC-mobil

Noe av det kjappeste vi har testet.

TERNINGKAST 4: Trophy er lynrask, men låst. FOTO: Mobili.no
TERNINGKAST 4: Trophy er lynrask, men låst. FOTO: Mobili.noVis mer

7 Trophy er HTCs første telefon med Microsoft-plattformen Windows Phone 7.

I motsetning til Microsofts tidligere operativsystem, Windows Mobile, er Windows Phone 7 laget med høy fokus på brukervennlighet, multimedia og apps.

HTC 7 Trophy har altså samme målgruppe som iPhone 4, Samsung Galaxy S og Sony Ericsson X10.

Vi synes HTC har gjort en stort sett glitrende jobb med telefonen, mens Microsoft kan ta skylden for det meste vi ikke liker.

For å begynne med det positive: Her får du en respons som overgår det meste vi har prøvd tidligere.

Samme hva du gjør reagerer telefonen kontant, og vi har ikke greid å spore en eneste treghet iløpet av de to ukene vi har brukt Trophy.

Skjermen har en oppløsning på 480 x 800 piksler, noe som - for å si det rett ut - vil holde for de aller, aller fleste når vi snakker om en mobiltelefon.

Bildet er skarpt og fint og skjermen reagerer i et tempo ingen kan klage på.

Kombinasjonen av den presise skjermen og den generelle responsen i telefonen gjør at HTC Trophy oppleves som en av de sprekeste telefonene vi har prøvd.

Og det er mye annet som er bra her.

E-postløsningen er knallbra, med komplett Exchange-støtte og muligheter for flere kontoer.

Kalenderen og kontaktlisten er sydd tett sammen med de øvrige funksjonene, og det oppleves i det store og det hele som én samlet familie.

Office-elementene ellers skuffer heller ikke. Office Mobile 2010 gir deg en veldig bra pakke med både Powerpoint, Word og Excel i de beste versjonene vi har sett i en mobil til nå.

Etter å ha droppet Internet Explorer på PC-en for lenge siden, var det også en veldig positiv overraskelse å se at Microsoft har gjort grundig arbeid med den nye mobilversjonen av nettleseren, som kort fortalt funker veldig bra.

Ellers er både talekvalitet og batteritid bra nok til at du ikke trenger å være redd for å bruke Trophy som telefon.

... over til det negative Vi kan ikke overse det enkle faktum at Microsoft har tenkt å overse nordiske mobilbrukere i uoverskuelig fremtid.

Som Windows Phone 7-bruker vil du merke dette iform av manglende norsk tastaturoppsett, engelske menyer og amputert kartfunksjonalitet.

Før du har muligheten til å skrive særnorske vokaler i det tempoet du burde, ødelegges mye av brukergleden i et ellers glimrende skjermtastatur.

I tillegg er Windows Phone 7 like lukket som iOS-plattformen i iPhone. Her kan du ikke forandre på startskjermene og har generelt færre innstillings- og tilpasningsmuligheter enn i Symbian^3 og Android-telefoner.

Du kan ikke uten videre koble telefonen til en datamaskin og begynne å overføre filer.

Her må du først installere Microsoft Zune - på samme måte som du med en iPhone må ha iTunes for å få mediefilene dine over på telefonen.

Nå går det riktignok an å omgå dette, men det burde ikke være nødvendig med mer enn basiskunnskaper for både mobil og PC for å få overført data du eier fra før.

Om kameraet er viktig for deg, er det også mange bedre alternativer enn Trophy der ute. Videoene blir riktignok bra, men dette greier ikke helt å veie opp for den dårlige kvaliteten på stillbildene.

Perfekt for noen, uaktuell for andre HTC Trophy gir oss klare iPhone-assosiasjoner med begrensningene i operativsystemet og floraen rundt - på godt og vondt. For det er slett ikke bare negativt at Microsoft sitter med kontrollen.

Selskapet har klare krav til produsentene som skal bruke Windows Phone 7, både når det gjelder brukergrensesnitt og hvilken maskinvare som kan stå i telefonene.

Det er nok ikke helt tilfeldig at HTC Trophy er den første telefonen vi har prøvd som for alvor kan nærme seg iPhone når det kommer til brukervennlighet.

Om du kan leve med å være låst til Microsoft-løsninger, et kamera som er så som så og en uviss ventetid på et norsk tastatur, samtidig som du vil ha en lynrask og brukervennlig telefon som er sterk på både e-post, surfing og Office-bruk, så er Trophy absolutt verdt å vurdere.

BRA NETTLESER: Internet Explorer er blitt glimrende. FOTO: Mobili.no
BRA NETTLESER: Internet Explorer er blitt glimrende. FOTO: Mobili.no Vis mer

Men om du vil ha mest mulig frihet anbefaler vi å heller vende blikket mot Android og Symbian^3-telefoner som Samsung Galaxy S, Sony Ericsson X10 eller Nokia N8.

Hele testen av HTC 7 Trophy leser du hos Mobili.no.

Les også:

De beste billigmobilene
Test av Nokia X3-02
Fem kule ting du kan gjøre med mobilen
God, gratis mobiltrener
Fem apper du må ha på Nokia-telefonen din

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

KNALLBRA E-POSTLØSNING: Og kalenderen er super. FOTO: Mobili.no
KNALLBRA E-POSTLØSNING: Og kalenderen er super. FOTO: Mobili.no Vis mer