Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Hevder å ha løst tastaturproblemet

Kreativ nettbrettløsning fra HP.

LØSNINGEN: Skal du være produktiv på et nettbrett, må du ha et tastatur som er større enn brettet, mener HP Foto: HP
LØSNINGEN: Skal du være produktiv på et nettbrett, må du ha et tastatur som er større enn brettet, mener HP Foto: HP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dinside.no: Helt siden lanseringen av Apples første iPad tilbake i 2010, har vi sett en rekke vidt forskjellige tastaturløsninger for nettbrett.

For brett med skjerm på rundt 10 tommer finnes mange tastaturer som sørger for god ergonomi, men på mindre brett er det verre - rett og slett fordi tastene er for små og står for tett.

Les også: Trodde du Apple var først?

Øker størrelsen HP mener den åpenbare løsningen er å levere større, tilpassede tastaturer til små brett. Tidligere denne uken lanserte de nettbrettet HP Envy 8 Note, som har en 8 tommer skjerm.

Sammen med brettet leverer de tastaturet HP Envy Note Keyboard Folio. Dette er vesentlig større enn selve brettet, og skal ifølge HP dekke 93 prosent av et fullstørrelses-tastatur til bærbar PC.

Brettet settes i et spor i bakkant, enten stående eller liggende. Kommunikasjon skjer via Bluetooth.

Tastaturet er av aluminium og er 15mm tykt, og kommer også med pekeplate, og dermed har du i praksis en liten bærbar PC.

Transport-spor Det som imidlertid gjør løsningen unik, er måten brettet og tastaturet sitter sammen når de ikke brukes. På baksiden av tastaturet er det et spor som brettet skyves inn i med skjermen på innsiden.

Dermed beskyttes skjermen, samtidig slipper du å frakte med deg to løse deler.

Løsningen kan minne litt om denne oppfinnelsen fra Asus.

Les også: Slik velger du riktig nettbrett

Potent liten sak Selve brettet er 7,7mm tynt og veier 360 gram. Det kjører altså Windows 10, og leveres med 4G-modul slik at du kommer deg på nett overalt. Det følger også med en penn som kan brukes til presisjonsarbeid.

Skjermen er beskyttet bak Corning Gorilla Glass 3, og oppløsningen er 1920 x 1200 piksler.

Prosessoren er en sylfersk Intel Atom x5-Z8300 og brettet kommer med 32GB flashminne som kan utvides med microSD-kort. Batteritiden er oppgitt til 6,25 timer ved variert bruk.

Kommer i november HP Envy Note kommer i butikkene i november. Prisen starter på 499 euro (ca 4.500 kroner). Norske priser er foreløpig ikke klare. Og ja - det er mulig å kjøpe brettet uten tastaturet hvis du vil bruke andre løsninger.

Få også med deg:
Derfor stuper nettbrettsalget
iPad Pro utfordrer PC-en

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av HP. Les mer her

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

Du skyver brettet inn i et spor på baksiden av tastaturet når det ikke er i bruk. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
Du skyver brettet inn i et spor på baksiden av tastaturet når det ikke er i bruk. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!