Historiens verste paver:

Historiens verste paver: én solgte datteren sin for pavetittelen, mens en annen drev med prostitusjon og giftdrap i kirken

Middelalderens Roma var en slagmark. Og det alle kjempet om var tittelen som Pave.

GAMLE SYNDER: Pave Stefan VI stilte liket til forgjengeren Formosus for retten. Liket ble funnet skyldig på alle punkter. Illustrasjon: Maleri av Jean-Paul Laurens / Wikimedia Commons
GAMLE SYNDER: Pave Stefan VI stilte liket til forgjengeren Formosus for retten. Liket ble funnet skyldig på alle punkter. Illustrasjon: Maleri av Jean-Paul Laurens / Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden Romerriket brøt sammen på slutten av 400-tallet, hadde Italia vært uten et stabilt styre. Det nærmeste man kom en sentralmakt var Kirken og Paven i Roma.

Mektige adelsfamilier slåss om å få en av sine sønner på pavetronen. Pavekandidater brukte vold, trusler og utpresning for å påvirke kardinalene som skulle velge den neste paven.

I perioder utkjempet tilhengere av forskjellige pavekandidater regelrette gatekamper i Roma. Den som til sist ble valgt til pave, gikk en utrygg fremtid i møte.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer