Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Hit bør du ta med barna på Danmarks-ferie

46 gode tips.

BARNEVENNLIG: Danmark er ikke bare Legoland og tivoliet i København. Vi har funnet frem til 46 steder du bør besøke om du vil oppleve morsomme og spennende ting med barna i sommer. Foto: Istockphoto
BARNEVENNLIG: Danmark er ikke bare Legoland og tivoliet i København. Vi har funnet frem til 46 steder du bør besøke om du vil oppleve morsomme og spennende ting med barna i sommer. Foto: Istockphoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så lenge barna er små, ligger nøkkelen til den gode ferien i korte avstander og lavt tempo.

Derfor har vi funnet frem til 46 danske reisemål som er perfekte for deg med barn.

Guiden er delt opp i fire deler, Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm, og byr på alle mulige aktiviteter for hele familien.

God tur!

JYLLAND Spennende ørnereservat Ørnereservatet på Nord-Jylland ble grunnlagt i 1970 av Frank Wenzel, som blant annet har bakgrunn som fotograf. Med tiden har publikumstilstrømningen økt. Det er fortsatt bare mulig å besøke reservatet i forbindelse med omvisninger, som begynner presis av hensyn til ørnenes døgnrytme.

Sjekk tider på nettet og vær ute i god tid, for billetter kan ikke bestilles på forhånd.Ørnereservatet handler om å gi ørnene et fristed hvor naturen gir de optimale betingelser.

La deg fascinere av de vakre ørnene fra både Kina, Sentral-Asia, Sibir, Amerika og Afrika. Her er det mye kunnskap å hente.

Les mer på Eagleworld.dk.

Hjulmaker på Hjerl Hede Reis tilbake i tiden på Hjerl Hede Frilandsmuseum, i et av Danmarks vakreste naturområder. Frilandsmuseet består av Den Gamle Landsby, Jysk skogmuseum, et mosebruksmuseum og 50 forskjellige bygninger som belyser landlig byggeskikk og boliginnredning i blant annet smia, skolen, landhandleriet, mølla og prestegården.

Alle gårdene og husene i landsbyen er komplett innredet med møbler og utstyr fra det gamle landbrukssamfunnet.

I høysesongen blir landsbysamfunnet levende, og verkstedene myldrer av aktivitet. Det arbeides blant annet hos tønnemakeren, smeden, dreieren, hjulmakeren og treskomakeren.

Les mer på Hjerlhede.dk.

Ørken i miniatyr Råbjerg Mile er en av de største bevegelige sanddynene i Europa og kan minne om en miniørken med sine 3,5 millioner kubikkmeter sand.

Klatre, rull og lek i de kjempemessige sanddynene, eller gå tur på de flate sandbankene. Sanden ruller eller flyr med vinden over milen og avleires på brattsiden.

På det høyeste punktet kan dere nyte den suverene utsikten over klittelandskapet på Skagens Gren. Hvis dere er klare for mer sand, er den tilsannede kirke i Skagen en annen mulighet. Der er ikke hver dag dere kan oppleve en kirke som er halvt begravd i sand.

Les mer på Skovognatur.dk.

Syde salt på Læsø Dra på en dagstur til Læsø, eller bli der et par dager. For her er det nok å ta seg til. Saltsyderiet på Læsø, som er kjent langt utenfor Nord-Jyllands grenser for sitt gastronomiske salt, har aktiviteter nok til flere uker. Dere kan for eksempel komponere deres egne skjønnhetsprodukter, ta kurs i saltutvinning eller lage deres eget kryddersalt. Læsø Sydesalt tilbyr både oppsatte turer som krever påmelding og daglige opplevelser for dem som bare dukker opp.

De merkverdige sydehyttene er morsomme å studere, og strandengen ved siden av er et opplagt valg for piknik, med mindre dere velger det tradisjonsrike Pannekakehuset.

Læsø Sydesalt har også en lekeplass i gammel stil, og benker til dere som har med nistemat.

Les mer på Sydesalt.dk.

Fascinerende sluser og gode spekepølser Højer Sluse ligger i det flate myrlandskapet og er både en interessant natur- og kulturopplevelse. De to dikene er nemlig en fascinerende opplevelse. Det første ble bygget allerede på 1800-tallet, mens det moderne er fra 1981. Dikene ble anlagt for å holde vannet tilbake så landskapet ikke skulle oversvømmes i de voldsomme stormene, og så skipene kunne seile sikkert inn til Højer havn.

Sønderjylland er også kjent for sine gode spekepølser, og det kan absolutt anbefales å gå på tokt i de lokale slakterbutikkene. Her kan alle familiens medlemmer finne den spekepølsa de liker best. Kjøp inn stort til matpakken.

Besøker dere Højer utenfor sesongen, er det enda mer å hente i form av det enestående naturfenomenet «sort sol». Det oppstår hver vår og høst når tusenvis av trekkfugler flyr av sted over himmelen.

Bli klokere på Kulturarv.dk.

Vi seiler opp elven Gudenåen er Jyllands vannførende navlestreng. Elvens 176 kilometer lange strekning går gjennom større byer som Ry, Silkeborg, Bjerringbro, Langå og Randers. Dermed er det mye plass å seile på, og flere byer å besøke underveis.

Langs elva er det flere kanoutleiere. Finn en i nærmeste by, og last opp med nistemat, myggstift, naturopplevelser, ømme skuldre og veltrente biceps.

Dere kan også telte flere steder langs ruta; kanoutleieren forteller dere hvor. Skulle dere gå i land i Silkeborg, kan dere teste kondisen ved å bestige Himmelbjerget, Danmarks svar på Galdhøpiggen.

Gudenåens kanoutleiere finner dere på kanoferie.dk.

Tøff veteranjernbane Hos Mariager-Handest veteranjernbane fornemmer dere hvordan det var å reise ved starten på det 20. århundre. Her kan dere prøve de lokomotivene og vognene som ble brukt den gangen H.C. Andersen var på reisefot. Samtidig får dere en fin naturopplevelse siden jernbanen går gjennom et forholdsvis øde område langs Mariagerfjord.

Reisen byr også på restaurering og reparasjon av de antikke vognene. Veteranbanen tilbyr dessuten mange gode piknikmuligheter både om bord på toget og i det vakre landskapet dere reiser gjennom.

Sjekk ut Jernbaner.dk.

Fossiler på Fur Fur er ei øy i Limfjorden nord for Skive som er kjent for sin natur og fossiler. Her kan du finne velbevarte rester av insekter, planter og krypdyr som levde for cirka 50 millioner år siden.

Alle kan lete etter fossiler på områdene som er tilgjengelige for allmennheten, men om dere finner spesielt fine eksemplarer, skal dere henvende dere til museet, i henhold til dansk lov.

Det krever ikke tillatelse eller dyrt utstyr å gå på fossiljakt, bare en porsjon tålmodighet og en stor matpakke.

Hvis dere vil vite mer om fossiler, så sjekk Danishfossils.dk og Fossiler.dk.

Les mer om Fur på Fursund.dk.

Se på stjerner og bygg en rakett Karlsvogna og Kassiopeia - stjernebilder fascinerer og er spennende å studere. Stenomuseet i Århus er hele sommeren spekket med interessante aktiviteter. Se for eksempel forestillingen «Sommerstjerner», der hele familien kan bøye nakken tilbake og nyte synet når planetariets kuppel forvandler seg til sommerens stjernehimmel, mens hørselen stimuleres av fortellinger og myter om stjernebilder og planeter.

I museets barneavdeling, «Astronerd», skal dere hjelpe Luna og Storm som drømmer om å reise ut i rommet. Hvor langt er det til Jupiter og Andromedagalaksen? Og kan man selv lage en rakett.

I et terningspill om slektsforskning gjelder det liv eller død. Spillet begynner for 700 år siden, da matmangel kunne bety døden, særlig for barna. I århundrene som fulgte overlevde våre forfedre krig, pest og andre dødelige sykdommer. Også museets botaniske hage er verdt et besøk.

Se mer på Stenomuseet.dk.

Sove med haier Tør dere overnatte sammen med haier? På Kattegatsenteret i Grenå kan dere både fôre haiene og sove med dem - på avstand vel å merke.

Dette er en svært ettertraktet opplevelse, så sjekk senterets hjemmeside for mer informasjon.

Men Kattegatsenteret er mer enn haier. Her blir ny og bred kunnskap om livet i havet, enten det er de største pattedyr eller de minste alger, forklart og vist i montre og bassenger.

Les mer på Kattegatcentret.dk.

Levende krigshistorie I den slesvigske krig i 1864 kjempet Danmark mot Østerrike og Preussen. Resultatet var at Danmark mistet hertugdømmene Holstein, Lauenborg og deler av Slesvig, som er tyske områder den dag i dag.

Dette nasjonale traumet er tema for Historiesenteret ved Dybbøl Banke. Her kan man oppleve krigen på nært hold.

Senteret byr på et levende medieshow hvor dere befinner dere midt i de begivenhetene som utspilte seg i dagene opp til og under det avgjørende angrepet på Dybbøl.

I høysesongen tilbyr museet dessuten enda mer for gjøre krigshistorien levende.

Se mer på 1864.dk.

Fersk fisk og blåst glass Glassmuseet i Ebeltoft ligger sentralt i byen og rett ved stranden, så på veien dit er det nærliggende å ta turen innom den sjarmerende minihavnen som er full av fiskeskøyter. Her ligger Ebeltofts legendariske fiskebutikk «Flyvefisken», som selger det beste havet har å by på. Som regel er kø helt ut på gaten.

Etter å ha inntatt en varm fiskekake rett i hånda, er dere klare for glassmuseet, som både holder til i den gamle patrisiervillaen og et nytt, arkitekttegnet tilbygg. I hagen kan dere se hvordan glødende glass blåses, formes og klippes til vakre gjenstander.

Har dere fortsatt litt energi igjen, ligger Fregatten Jylland i nyrestaurert utgave enda et kort steinkast unna. Dere kan rett og slett parkere bilen og gå fra sted til sted.

Se mer på Glasmuseet.dk og Fregatten-jylland.dk.

Se på bjørnene i dyreparken i Ebeltoft I Dyreparken i Ebeltoft kan dere møte dyrene ansikt til ansikt. Her møter dere brunbjørner, ulver og isbjørner.

Dere kan hjelpe til med å fôre dådyr, reinsdyr og geiter hver dag, og dessuten si god natt til dyrene hver onsdag kveld hele sommeren. 300 dyr fordelt på 21 arter bor i parken. En kjempestor, lodden moskusokse er bare én av dem.

I Skandinavisk Dyrepark kan dere også komme bak bjørnekulissene og være dyrepasser for en dag. Må bestilles i forveien.

ELSKELIGE ÆRØ: Perleraden av små, mangefargede badehus glitrer i sola. Her er vakker natur og flott bebyggelse. Foto: Visit Denmark
ELSKELIGE ÆRØ: Perleraden av små, mangefargede badehus glitrer i sola. Her er vakker natur og flott bebyggelse. Foto: Visit Denmark Vis mer

Se mer på Skandinaviskdyrepark.dk.

Natur og arkitektur Dersom dere nyter ferien på spissen av Jylland, er Skagen Odde natursenter et absolutt must. Her kombineres storslåtte arkitektoniske rammer med naturens store og små spørsmål. Ideen med natursenteret er at bygningen skal vokse ut av naturen og være et sted for ro og fordypelse.

Det 4000 kvadratmeter store natursenteret er tegnet av i 1989 av Jørn Utzon, den danske arkitekten som er mest kjent for operahuset i Sydney.

Her er det mye gøy å ta seg til. Dere kan for eksempel finne deres eget stykke rav og slipe det til en smykkestein. Lag bølger på vannet og finn juveler i sanden. Gå på skattejakt eller insektsafari, og vær med på å fôre både fisk og firfisler.

I huggormgården kommer dere tett på Danmarks farligste dyr. Voksne kan samtidig bruke tiden på å lage bjesk, den lokale kryddersnapsen.

Les mer på Skagen-natur.dk.

Termoekstatisk Termostater, kuleventiler og forbrenningskomponenter er noen av produktene fra Danfoss. Det vitner ikke akkurat om planetens mest spennende virksomhet. Men glem fordommene, for firmaet har skapt Danfoss Universe, en multiopplevelse hvor hele familien kan stimulere hode, kropp og sanser.

Parken er på størrelse med ti fotballbaner, fylt med 200 ulike aktiviteter. Dere kan blant annet prøve en gravemaskin og finne ut hva tankelesing er.

Hvis dere kommer langveisfra og vurderer å overnatte, har Danfoss Universe en praktisk familiepakke å tilby.

Bli klokere på Danfossuniverse.com.

Mønsted Kalkgruver En gang var Mønsted kalkgruver et driftig foretak som leverte kalk til Jyllands mange kirker fra senmiddelalderen og fram til 1820-årene.

I dag er gruvene et spennende sted å besøke, særlig fordi dere kan dra på safari og besøke hordene av flaggermus som bor der inne.

Se mer på Monsted-kalkgruber.dk.

FYN
Egeskov Slott Ie bare et vakkert slott med tilhørende museum og historie fra fordums glansdager. Egeskov er også et veteranbilmuseum fordelt på flere steder rundt på eiendommen. Slottsparken er også en magnet for piknikglade familier.

Her finner dere en gigantisk, kreativ lekeplass med egen taubane. Her er det masser av plass, kunnskap og historier for hele familien hele dagen.

Sjekk åpningstider og tilbud på Egeskov.dk.

Dra på øyhopping for en dag Den fynske skjærgården består av en perlerekke små øyer som kan besøkes på flere måter. En av de fineste er å ta fergen fra Faaborg. Spis fersk rødspette på kroen på Lyø blant bindingsverkshus. Dra på piknik og nyt naturen på Avernakø, eller legg inn en overnatting i losjiet på Bjørnø.

Felles for alle øyene er vakker natur hvor landskapet veksler mellom bakker, skrenter, daler, flate rev og røffe strender. Dessuten har øyene et rikt dyre- og fugleliv.

Om dere vurderer å ta et langt øyhopp i ferien, så sjekk Oeturisme.dk, eller finn inspirasjon på Sydforfyn.dk.

Besøk elskelige Ærø Ærø har lange maritime tradisjoner. Derfor er Marstal sjøfartsmuseum et godt sted å starte utforskningen av øya. Her får dere et grundig innblikk i hva det nådeløse havet har betydd for generasjoner av innbyggere på Ærø.

Neste skritt kan være å leie sykler. På den måten kommer dere rundt hele øya og vil få den flotte naturen inn under huden.

En stans i Ærøskøbing er et must. Det sjarmerende handelsstedet med de mange vakre bindingsverkshusene ligner nesten en filmkulisse.

Ved Eriks Hale og Vester Strand er det en opplevelse å hente når perleraden av bitte små, mangefargede badehus glitrer i sola

Overnatt for eksempel på det svært hyggelige, privateide Pension Vestergade Ærøskøbing. Dette er en liten oase som det er vanskelig å forlate.

Se mer på Vestergade44.com.

Lær om middelalderen Stensgård ved Faaborg er en utrolig vakker herregård fra 1310. Her kan dere bo, sove, se kuer bli melket og kjøpe egenproduserte oster og andre melkeprodukter i gårdsbutikken.

Dette er en perfekt kulisse for å rusle seg en tur tilbake til middelalderen.

Se mer på Herregaardspension.dk.

H.C. Andersen for barn Fyrtøjet i Odense er et barnekulturhus som tilbyr levende fortellinger i ulike former. Hør for eksempel historiene om Kloss-Hans og Lille Virgil i Fortellerbrønnen.

Eller dere kan forvandle dere i «Det magiske skapet», hvor det er kostymer og sminke til både barn og voksne. «Det store Eventyrland» byr på landskaper som er bygget opp rundt fortellingene.

Lek fram deres egne eventyr, eller fordyp dere i atelieret hvor de mange inntrykk kan komme til uttrykk i ro og fred.

Billetten gjelder hele dagen, så ta dere tid til en god lunsj og fortsett etterpå.

Se mer på Fyrtoejet.com.

Besøk Brandts Klædefabrik Brandts Klædefabrik er et must når dere besøker den fynske «hovedstaden» Odense. Her forenes form og innhold på aller beste måte. Kunsthallen, fotomuseet og mediemuseet ligger side om side med kafeer og hyggelige butikker.

Selv om det er trygt å la barna bli igjen ute og leke, kan alle de tre museene by på utstillinger som er interessante nok til å fange ungenes interesse.

Om de abstrakte inntrykkene må fordøyes, så lei en robåt og ta en tur på Odense elv. Fra vannet får dere et flott og litt annerledes bilde av byen.

Sjekk Brandts.dk for å se hvilke utstillinger og aktiviteter som tilbys nå.

Keramikk med utsikt Det ikke så ofte - for ikke å si aldri - at man finner et museum utelukkende med keramikk. Museet Grimmerhus er Nordens eneste i sitt slag. Her holder noen av verdens dyktigste keramikere til.

Museet har en egen barnekonkurranse og et arbeidsverksted hvor pottemaker Lisbeth Kring inspirerer barna til å se, dufte og sanse leiren.

Grimmerhus ligger vakkert til i en park med skulpturer ned mot Lillebælt.

Se mer på Grimmerhus.dk.

Lek ute i Svanninge bakker Svanninge bakker ved Faaborg er et av Fyns vakreste områder. Det kuperte terrenget brukes av naturelskere både sommer og vinter.

Bakkene byr på en av Danmarks beste naturlekeplasser med aktiviteter for alle aldersgrupper. Du finner naturlekeplassen Gåsebjergsand en-to kilometer fra Svanninge bakker.

Finn et kart på Skovognatur.dk.

Kunst, kaker og kaffe Det er aldri for tidlig å gjøre barna interessert i kunst. Det blir dessuten enklere om du samtidig kan lokke med litt kake eller is.

Johannes Larsen Museet i Kerteminde deler nemlig bygning med et kaffehus hvor det serveres hjemmelagde lekkerbiskener.

Se mer på Johanneslarsenmuseet.dk.

Vill natur i Svendborg Naturama i Svendborg er delt opp i tre etasjer, som er viet hvert sitt element: vann, jord og luft. Utstillingenes fokus er ville fugler og pattedyr i lavlandet i Nord-Europa. Moderne teknologi skaper fantastiske multimediescenarier, hvor skiftende lys, avansert lyd og flott film og bilder iscenesetter dyrene til vanns, til lands og i lufta.

Dermed kommer du helt tett på hvalskjeletter, bjørner, elg, villsvin, hundrevis av fugler og en gigantisk isbjørn.

Les mer på Naturama.dk.
 
SJÆLLAND Vær ridder for en dag På Middelaldersenteret på Falster kan barna reiser 600 år tilbake i tiden, til den fiktive kjøpstaden Sundkøbing som er befolket av riddere, leilendinger og annet godtfolk.

Om sommeren er det daglige ridderturneringer, en magisk skog med overnaturlige vesener, dyr, verksteder, skip og mye mer.

Sjekk Middelaldercentret.dk.

Hei, krokodille! I Eskilstrup på Falster, av alle steder, finnes Europas største samling med ulike krokodillearter.

Hele 21 ulike varianter kan barna møte i Krokodille Zoo, hvor grønne drapsmaskiner bor sammen med en rekke andre krypdyr som varaner og skilpadder.

Les mer på Krokodillezoo.dk.

Strand og hedetur En hede er et typisk dansk lynglandskap, og det tidligere militære området Melby Overdrev er Sjællands største hede.

I dette fredede stykket natur er du garantert å møte mengder av spennende insekter, ikke minst sommerfugler.

Etterpå kan dere slappe av på den fine sandstranden ved Asserbo.

Se mer på Skovognatur.dk.

Hør sagn fra steinalderen La barna få fingrene i fortiden i Sagnlandet Leir.

SKATTEJAKT PÅ SLOTTET: Gavnø slott byr på kunst, stor park og ikke minst jakt på sjørøverskatten for de minste. Foto: Visit Denmark
SKATTEJAKT PÅ SLOTTET: Gavnø slott byr på kunst, stor park og ikke minst jakt på sjørøverskatten for de minste. Foto: Visit Denmark Vis mer

Der kan de seile i uthulede stokkebåter, male mel og møte vikingkvinner og jernaldermenn som gjerne lærer dem hvordan man slakter et dådyr, skyter med pil og bue og lager kjedelige jernstenger om til imponerende smykker.

Hver dag i sommerferieperioden tilbys nye aktiviteter, så sjekk stedets gode hjemmeside for å velge en dag det skjer noe som dere synes er mest spennende.

Se mer på Sagnlandet.dk.

Bondegårdsbesøk På økologiske Grantoftegaard ved Ballerup kan barna besøke dyrene i fjøset og bli kjent med en ekte, dansk bondegård.

Utvalgte dager er det også mulig å få oppleve hestene bli skodd av smeden.

Se mer på Grantoftegaard.dk.

Grav i fortiden Små bein skal ikke gå langt for å finne flere steingravkammere, eller dysser, som danskene kaller dem, i Halskov Vænge på Sør-Sjælland.

Omtrent 80 slike finnes det i skogen, som også har et lite museum hvor dere kan se hva som er inne i gravene.

Dette er en god anledning til å fortelle om norrøn mytologi og gravritualer.

Se mer på Skovognatur.dk.

Besøk den gamle polarforskeren Den berømte polarforsker Knud Rasmussen bodde i et hus med stråtak nær Hundested havn. I dag er huset innredet som museum med ekte bjørneskinn og andre spennende klenodier fra grønlandsfarerens mange ekspedisjoner.

Sett av tid til å gå en tur i det kuperte landskapet helt ned til Kikhavn, og spis en deilig lunsj på byens eneste kafé under stråtak.

Les mer på Indmus.dk/knudrh.

Lille Loch Ness Loch Ness ved Kalundborg er et grustak som er blitt til et naturområde med små vann, naturlekeplass og massevis av fugler som kan mates.

Stedet er perfekt til en piknik. Men sjøuhyrer er det altså ikke så veldig mange av.

Les mer på Lochnessvenner.dk.

Se en ekte ubåt For små spioner og ingeniører vil en tur om bord på ubåten U359 i Nakskov være en garantert hit.

Undervannsfartøyet er fra 1953 og har tjent i den sovjetiske marine, blant annet under Cuba-krisen.

Sjekk åpningstidene på U359.com.

Dra på krabbefangst Ta med en håv og en bøtte og besøk Rørvig havn, hvor barna kan fange krabber i det lave, klare vannet.

Alternativt kan utstyret du trenger, leies på stedet. Og de mange fiskehandlerne i havnen selger det du trenger av agn.

Se mer på Odsherred-naturskole.dk.

Sov i skogen Spissen på halvøya Røsnæs er Sjællands vestligste punkt. Her finnes vakre strender og skoger med merkede stier.

La barnevogna bli igjen i bilen, men ta teltet med og sov over en natt. Det er gratis, og dere kan komme uanmeldt på den enkle leirplassen ved Røsnæsgård.

Se mer på Skovognatur.dk.

Skattejakt på slottet Gavnø Slott ved Næstved er et eventyrlig sted, som i tillegg til selve slottet byr på en stor park med sansehage og rosehage.

Dessuten finnes et sjørøverland med mulighet til å gå på skattejakt.

Se mer på Gavnoe.dk.

Lær om Danmarks historie Andelsbevegelsen med sine samvirkeideer har i stor grad bidratt til å forme Danmark opp til vår tid.

I andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk kan dere oppleve verden slik den så ut i andelstiden fra 1870 til 1950, og lære mer om hva bevegelsen gikk ut på.

Man kan bl.a. besøke et meieri hvor man får se hvordan melk blir kjernet til smør.

Sjekk Andelslandsbyen.dk.

Se oldemors dukker Hva lekte tippoldemor og farfar med? Se dukkehus, dukkeserviser og glansbilder fra gamle dager på Nord-Sjællands Legetøjsmuseum i Kvistgård.

Her er det samlet leker fra 1840 til omtrent 1960.

Les mer på Legetojsmuseet.dk.

BORNHOLM Is direkte fra meieriet Bornholms beste is får dere på Svaneke Ismejeri og Cafe. Her kan barna se hvordan isen blir til.

Isen er både fersk og hjemmelagd med fløte og melk fra bornholmske kyr, gjerne tilsatt lokale bær eller fiken, og helt uten tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. De voksne kan slappe av med en iskaffe i kafeens hyggelige bakhage.

Se mer på Svaneke-is.dk.

Grunn og myk strand Bornholms mest barnevennlige strand ligger i Balkabukten.

Det lyder kanskje som et sted i Hviterussland, men er i virkeligheten et sted hvor vannet er grunt og sanden er myk.

Se mer på Weekendhytten.dk.

Rovfuglsirkus På Bornholms rovfuglshow kan dere oppleve en hvithodet havørn, en prærieugle, en gåsegribb og mange andre spennende fugler på rov i naturskjønne omgivelser.

De publikumsvante fuglene gir sine daglige flygeoppvisninger.

Les mer på Bornholmsrovfugleshow.dk.

Sommerfugler i tusentall Flere enn tusen eksotiske sommerfugler flakser med vingene i Nexøs lille sommerfuglpark.

Her kan barna oppleve sommerfuglens tilblivelse fra egg til puppe. Og de kan investere lommepengene sine i en fin sommerfugl i glass og ramme.

Se mer på Sommerfugleparken.dk.

Kanin og konsert På Gæstgiveren i Allinge kan hele familien spise og høre konserter med en lang rekke store, danske artister.

Dere spiser ved langbord benket rundt utendørsscenen, og barna kan leke i hagen og klappe kaniner.

Se programmet på Gaestgiveren.dk.

Bamsehuset På toppen av den bratte og to kilometer lange Ypnastedbakke kan dere nyte utsikten over Østersjøen og spise matpakken før dere slipper barna løs i Danmarks morsomste bamsebutikk, som er innredet i et restaurert hønsehus.

Bamsehuset er befolket av flere hundre kvalitetsbamser fra hele verden.

Se mer på Bamsehuset.dk.

Les også:
Slik blir ferien billigere
Barnevennlig favoritt i Danmark
Familieopplevelse i Bohuslän: Tett på dyrene i Nordens Ark
Dette er de beste reisemålene om du er gravid

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

LÆR OM VERDENSROMMET:Stenomuseet i Århus er hele sommeren spekket med interessante aktiviteter. Se forestillingen "Sommerstjerner" eller hjelp Luna og Stom som drømmer om å dra ut i verdensrommet.  Foto: Visit Denmark
LÆR OM VERDENSROMMET:Stenomuseet i Århus er hele sommeren spekket med interessante aktiviteter. Se forestillingen "Sommerstjerner" eller hjelp Luna og Stom som drømmer om å dra ut i verdensrommet. Foto: Visit Denmark Vis mer
OMGITT AV FARGER: Se mange tusen fargerike sommerfugler i Nexøs lille sommerfuglpark. Foto:Sommerfuglparken.dk
OMGITT AV FARGER: Se mange tusen fargerike sommerfugler i Nexøs lille sommerfuglpark. Foto:Sommerfuglparken.dk Vis mer