Hit drar du hvis du er like rik som Stordalen

Dyr luksus på Mauritius.

ONE&ONLY LE SAINT GÉRAN: Et av Petter Stordalens yndlingshotell på Mauritius, i ypperste luksussegment, men meningsløst dyrt i høysesongen.
ONE&ONLY LE SAINT GÉRAN: Et av Petter Stordalens yndlingshotell på Mauritius, i ypperste luksussegment, men meningsløst dyrt i høysesongen.Vis mer

• Her er flere hoteller Dagbladet Søndag har testet.

(Dagbladet Søndag): Vi dro for å sjekke et av hotellsjef Petter Stordalens yndlingshotell. Han tilbringer selv juleferiene på Mauritius.

Var det luksuriøst? Ja.

Liknet det på et norsk hotell? Nei.

Betyr det at det var bra? Tja.

DYRT OG DEILIG: Men ville du betalt over 10 000 kroner natta for å bo her?
DYRT OG DEILIG: Men ville du betalt over 10 000 kroner natta for å bo her? Vis mer

Først og fremst er det meningsløst dyrt i høysesongene.

Men rikingene synes kanskje det er greit å betale mest mulig for å sikre seg at de ferierer med andre rikinger. Men hvorfor det egentlig?

Bortskjemte unger er ikke spesielt sjarmerende. Ikke bortskjemte voksne heller.

Selv om det er noen år siden russiske gjester gikk rundt og slo svære never med dollarbunker i bordet når de måtte vente noen minutter på golfbilen, og det er et par år siden sløsingen før finanskrisen nådde toppen, eller bånn, alt etter som man ser det, så er dette definitivt stedet for folk som ikke jobber for pengene, men som lar pengene jobbe for seg, som det heter.

Og visst er det flott. Nydelig strand, restauranter i verdensklasse, og masse aktiviteter inkludert i prisen.

Som vannski, snorkling, et flott treningsrom og «Kids Club» av ypperste slag. Servicen er for det meste upåklagelig, nesten litt underdanig, og de er vant til å takle vanskelige gjester. Er du øyas dyreste hotell, følger det med territoriet, så å si.

Konkurransen om gjestene er hard på Mauritius. One&Only Resorts har også her posisjonert seg i det øverste luksussegment.

Hotellet på Mauritius er nesten 12 år gammelt, og ble restaurert i 1999.

Stilen er klassisk, hotellet bærer alderen forbausende godt, putene er nydelige, og det er i det hele tatt lite å sette fingeren på. Så hvorfor ikke mer enn en firer?

Vel, selv om det er en subjektiv vurdering, så oppleves rett og slett ikke stemningen så god som andre steder.

Det største faktiske minuset er at svømmebassenget ligger rundt baren og hovedrestauranten. Det betyr at du plasker i påsyn av andre gjester, enten de nyter en omelett, en mojito - eller champagne, selvsagt.

«Din personlige butler» er et grep mange luksushoteller bruker. Men da må det bety noe vesentlig mer enn at vedkommende presenterer seg som butleren din.

For eksempel må hårføneren som ikke virker, bli byttet ut på forespørsel. Det skjedde ikke. Vi ba om plastposer til pakking. Det fikk vi ikke. Vi fikk også servert frokost på rommet ti minutter for seint. En bagatell selvsagt, men ikke hvis du skal nå et fly grytidlig - og de hadde glemt appelsinjuicen.

Det beste med hotellet er middagen.

Både den indiske, under ledelse av London-baserte Vineet Bhatia, og buffeen var blant noe av det beste vi har opplevd. Men middagen kan du få uten å bo her.

ONE&ONLY RESORT: Nydelig strand og stor plass å boltre seg på.
ONE&ONLY RESORT: Nydelig strand og stor plass å boltre seg på. Vis mer

Og så kan du sørge for å få mer for pengene andre steder. Sjansen er stor for at du kommer til å ha det hyggeligere også.