Hit går verdens mest populære flyrute

Avgang hvert kvarter.

LOVE PARK: Jeju Love Land i Sør-Korea overlater lite til tilfeldighetene. Parken med 140 erotiske statuer er et direkte resultat av unge asiaters behov for seksualopplysning. Øya Jejudo, hvor parken ligger, er et svært populært feriested. Foto: Jeju Love Land
LOVE PARK: Jeju Love Land i Sør-Korea overlater lite til tilfeldighetene. Parken med 140 erotiske statuer er et direkte resultat av unge asiaters behov for seksualopplysning. Øya Jejudo, hvor parken ligger, er et svært populært feriested. Foto: Jeju Love LandVis mer

Hørt om den sør-koreanske øya Jejudo?

Kanskje ikke, men den er så attraktiv at utrolig mange mennesker har lyst til å besøke den. Innenriks-flyvningene mellom Seoul og Jejudo - som ligger ute i havet sør for den koreanske halvøya - er verdens mest trafikkerte flystrekning. Ifølge The Telegraph vil 13 millioner passasjerer bli fraktet mellom de to sør-koreanske destinasjonene med fly i år, to millioner mer enn i fjor.

I det hele tatt er asiatene ivrige på å fly. På lista over de ti mest trafikkerte rutene i år, er samtlige - med ett unntak - i Asia.

Populære strekk som London-Paris eller New York-Washington når ikke engang opp på topp ti-lista.

Innenriksflyvningene mellom Tokya og Sapporo i Japan er verdens nest mest trafikkerte rute, og Fukuoka-Tokyo er nummer tre.

Sør-Koreas «Hawaii»

Hva er det så som gjør at så mange vil besøke Jeju - som flyplassen på Jejudo heter - at det går fly dit fra Seoul omtrent hvert kvarter?

IDYLL: Jejudo besøkes av over 26 millioner besøkende hvert år. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
IDYLL: Jejudo besøkes av over 26 millioner besøkende hvert år. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

At øya kalles Sør-Koreas Hawaii gir en indikasjon. Øya har fantastiske strender, og er generelt et meget vakkert sted med sitt vulkanske landskap og mange underjordiske grotter.

Her finner du Sør-Koreas høyeste fjell, Halla Mountain som rager 1940 meter over havoverflaten. Du finner også flere casinoer, noe som særlig tiltrekker seg mange kinesiske gamblere. At du heller ikke trenger visa for å besøke øya, bidrar også til at over 26 millioner passasjerer benyttet Jejus internasjonale flyplass i fjor.

Egen «sexpark»

Jejudo har i lange tider vært en svært populær plass for bryllupsreiser. Og siden seksualopplysningen i deler av Asia har vært så som så sammenlignet med det vi er vant til på våre breddegrader, sier historien at mange hotellansatte har blitt vitne til mye seksuell usikkerhet og frustrasjon, og i mange tilfeller sett seg nødt til å bidra med saksopplysninger for flere nygifte par.

Øya har etter hvert blitt kjent for nettopp dette, et foregangssted for seksuell opplysning, og har også fått en egen park - Jeju Love Land - der læren om «blomster og bier» er eneste tema.

Parken er full av penis-statuer og elskende par (jada, i statue-form de også). Lite overlates til fantasien, parken har 18 års aldersgrense og fr i sim vovethet Vigelands-parken til å virke som en speiderleir.

Øya Jejudo har også en mørk forhistorie. I 1948 og 1949 ble et forsøk på opprør slått brutalt ned av de sør-korenaske myndighetene. Rundt 30 000 mennesker, kvinner og barn inkludert, ble regelrett massakrert, og så sent som i 2008 ble det avdekket massegraver.

Likevel, få steder - om noe - er så populære som denne sør-koreanske øya.