Hit kan du reise med god miljøsamvittighet

Innovasjon Norge lanserer Green Travel.

MILJØSERTIFISERT: Daglig leder Anders Sten Nessem på Haukeliseter fjellstue og Den Norske Turistforening satser på kortreist mat og gode råstoffer. Den er en av reiselivsbedriftene på Innovasjon Norges nye Green Travel-liste, som har en gresstust som symbol på at de er miljømerket. Foto: OLE C.H. THOMASSEN
MILJØSERTIFISERT: Daglig leder Anders Sten Nessem på Haukeliseter fjellstue og Den Norske Turistforening satser på kortreist mat og gode råstoffer. Den er en av reiselivsbedriftene på Innovasjon Norges nye Green Travel-liste, som har en gresstust som symbol på at de er miljømerket. Foto: OLE C.H. THOMASSENVis mer

Innovasjon Norge lanserte torsdag Green Travel, som skal gjøre de miljøsertifiserte reiselivsbedriftene mer synlige.

På reiselivsportalen Visitnorway kan reisende finne de bedriftene som er sertifisert, og har en gresstust som symbol på at de er miljømerket.

- Vi håper at Green Travel på Visitnorway vil bidra til at flere turister tenker miljø ved valg av reise, og at dette igjen gir en bredere satsing på bærekraftig utvikling blant reiselivsbedriftene i Norge, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Godt tiltak Næringsminister Trond Giske (Ap) mener Green Travel gjør det enklere å finne et mer miljøvennlig tilbud.

- Reiselivet er en næring som har mange utfordringer på miljøsiden, men miljømerkingen som oppfordrer folk til å reise grønt, er et godt tiltak, sier næringsministeren.

Prosjektet Bærekraftig reiseliv 2015 i regi Innovasjon Norge har lagt vekt på at det er behov for en større tydelighet av reiselivsbedriftenes miljømerker.

- Turister som kommer til Norge er opptatt av natur og naturopplevelser, og miljøaspektet blir stadig viktigere, sier Tuftin til NTB.

Bevisst bruk Reiselivsdirektøren mener Green Travel vil bidra til at de miljøsertifiserte bedriftene får et konkurransefortrinn.

FORNØYDE: Næringsminister Trond Giske og reiselivsdirektør Per Arne Tuftin (t.h.) under Innovasjon Norges lansering av Green Travel. Foto: BERIT ROALD / Scanpix
FORNØYDE: Næringsminister Trond Giske og reiselivsdirektør Per Arne Tuftin (t.h.) under Innovasjon Norges lansering av Green Travel. Foto: BERIT ROALD / Scanpix Vis mer

Tuftin understreker også at det er et stort steg i riktig retning for en mer bevisst bruk av miljømerking i markedssammenheng.

- Det er ikke mange andre land som har en slik søkefunksjon for miljømerker.

Med Green Travel baner vi vei på det området, sier han.
(NTB)