Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Hit reiser du superbillig i 2017

Dette er reisemålene for deg som vil ha mye for pengene.

SE ØSTOVER: Det er mange gode reiseopplevelser i vente det kommende året. Ser du mot øst, finner du både billige og spennende muligheter.               Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
SE ØSTOVER: Det er mange gode reiseopplevelser i vente det kommende året. Ser du mot øst, finner du både billige og spennende muligheter.               Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er snart på tide med gode nyttårsforsett. Og ett av dem som bør inn på lista er: Å reise mer, smart og billigere i 2017.
For nå er det er virkelig store prisforskjeller - og reiser du smart, kan du kanskje reise dobbelt så mange ganger som om du velger det første og beste reisemålet.

Se mot øst

- Vi ser at reisemål i Øst-Europa blir mer og mer tilrettelagt for turister, samtidig som prisene for disse reisemålene synker. Å reise til Russland, enten det er St. Petersburg eller Moskva, er mye billigere nå enn for to år siden, sier Annette Vogt, nordisk markedsansvarlig for søkesiden Trivago.
Dersom du skal lete etter billige flyreiser bør du alltid sjekke minst to, helst tre ulike nettsider. Sjekk med det flyselskapet du vil reise med, og sammenlign gjerne prisene med de du finner på søkemotorene Google Flight og Hipmunk.

Prisene synker for mange av reisemålene i Europa. Tyrkiaferie er billigere enn på mange år. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
Prisene synker for mange av reisemålene i Europa. Tyrkiaferie er billigere enn på mange år.
 Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer

10 tabber som gjør reisen din unødvendig dyr

- Det er alltid litt vanskelig å spå priser for det kommende året. For prisen kan endre seg når det gjelder etterspørselen, sier Annette Vogt.

Her er land som blir billige i 2017

Tyrkia

Urolighetene i Tyrkia har ført til at mange charterselskap dropper reiser hit. Men både SAS og Norwegian har direktefly. Og du kan shoppe billige hotellrom direkte fra hotellene og på denne måten få svært gode priser. Dette er priser som har stupt med 20-50 prosent det siste halvåret.

Russland

Seiler opp som et spennende ferieland. Er såpass stort at det nesten er vanskelig å omtale det som ett land. Men velger du St. Petersburg eller Moskva kan du få en kulturreise du sent vil glemme. Prisene har gått ned med over 20 prosent de siste to årene.

Vietnam

SPENNENDE OG RIMELIG: Vietnam er et spennende land å besøk. Prisnivået er fortsatt behagelig lavt. Foto: Tormod Brenna
SPENNENDE OG RIMELIG: Vietnam er et spennende land å besøk. Prisnivået er fortsatt behagelig lavt. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Det er 40 år siden amerikanerne trakk seg ut etter flere år med krigshandlinger. Landet har reist seg igjen og er et svært spennende ferieland. En unik sjanse til å oppleve andre kulturer til lave priser. Besøk gjerne hovedstaden Hanoi som ligger i den nordre delen av landet, eller den største byen som er Ho Chi Minh-byen i sør. Vietnam er også velsignet med flere flotte strender, som for eksempel i Da Nang.

Nicaragua

Det sør-amerikanske landet har alt du kan tenke deg: bademuligheter og surfing ved kysten, backpacker-muligheter, vulkanske områder, musikk og kultur, spennende mat, historie. Prisene er fallende, og landet blir ett av dem der du får mye for pengene i neste år.

Derfor er jula er høytid for reiseshopping.

Nepal

Ble rammet av store ødeleggelser under jordskjelvene i 2014 og 2015. Arbeidet med å gjenoppbygge landet fortsetter, og reisende fra Europa er viktige bidragsytere til økonomien knyttet til dette arbeidet. Du kan besøke hovedstaden Kathmandu og derfra dra på trekkingturer til fjellområdene nord i landet.

Marokko

Det nordafrikanske landet oser av lukt, farge og smak. Og Marokko er blitt lett tilgjengelig for reisende fra Norge. Du kan enten pakke reisen selv, eller bestille tidlig via et av charterselskapene som har Marocco på sine lister. Marrakech og Agadir er populære reisemål for deg som vil ha badeferie. Rabat er hovedstaden.

Egypt

Devaluerte pundet 50 % den første uke i november. Dermed ble det Superbillig å feriere der. Har vært utsatt for en del dramatiske episoder og derfor er sikkerheten satt i høysetet. Dette merker du allerede på flyplassen som praktisk talt er omringet av sikkerhet, og i alle turistsoner er det politi over alt.

7 ting charterselskapet ikke vil at du skal vite.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!