Hjemmelaget brun saus er noe av det beste Arne Brimi vet

Kan du lage brun saus, kan du lage saus til de fleste kjøttretter.

GODE SMAKER:  Kjøttkaker eller medisterkaker, hjemmelaget brun saus, kålstuing og nyrørte tyttebær er en perfekt helgemiddag for hele familien.     Alle foto: METTE MØLLER
GODE SMAKER: Kjøttkaker eller medisterkaker, hjemmelaget brun saus, kålstuing og nyrørte tyttebær er en perfekt helgemiddag for hele familien. Alle foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg husker det så godt fra barndommen. Den gode lukta i huset når sausen var på gang, lukta av sausbruning. Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi. Nøttebrun blanding Det lukter godt på kjøkkenet på Vianvang også.

Kokken bruner forsiktig smør og mel på svak varme mens han rører jevnt.

Når blandingen er blitt nøttebrun, heller han i kraft. Sausen småkoker noen minutter før den blir smakt til med salt og pepper.

Det er fort gjort å lage hjemmelaget brun saus.

Les også: Arne Brimis beste sausetriks Tilsett ekstra smaker hvis du ønsker det. Litt fløte eller melk gir en rundere smak, og skal du servere sausen til vilt er det godt med et par skiver brunost og noen einerbær oppi.

Etter fårikålen er det kjøttkaker med brun saus som holder andreplassen på lista over Norges nasjonalretter.

Les også: Lag julepølser med Karla Siverts

Det er en klassiker vi aldri blir lei av.

Brimi varmer kjøttkakene sine i den brune sausen før servering.

Pass på varmen

- Jeg varierer mellom kjøttkaker og medisterkaker. Kjøttkakene lager jeg sjøl av nykvernet kjøtt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer