Hjerte- og karsykdom

Hjerteinfarkt: Disse risikoene bør menn og kvinner være ekstra obs på

Ny norsk forskning kan bidra til bedre forebyggende behandling av hjerteinfarkt.

HJERTEINFARKT: Norske forskere har funnet ut at det er kjønnsforskjeller i risiko for hjerteinfarkt. Hvert år rammes mellom 10 000 og 15 000 personer av hjerteinfarkt i Norge. Foto: NTB Scanpix/ Shutterstock
HJERTEINFARKT: Norske forskere har funnet ut at det er kjønnsforskjeller i risiko for hjerteinfarkt. Hvert år rammes mellom 10 000 og 15 000 personer av hjerteinfarkt i Norge. Foto: NTB Scanpix/ Shutterstock Vis mer
Publisert

Hvert år registreres det 10 000 til 15 000 tilfeller av hjerteinfarkt i Norge, det vil si om lag 40 tilfeller hver dag. Norske forskere har funnet ut at menn totalt sett har dobbelt så høy risiko for hjerteinfarkt som kvinner.

Likevel er hjerteinfarkt den vanligste dødsårsaken blant norske kvinner, ifølge professor i hjertesykdommer ved Universitetet i Bergen og seksjonsoverlege ved Hjerteavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus, Eva Gerdts.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer