- Hjertet mitt blør for dem som fortsatt ligger hjemme

Live Landmark kjempet seg tilbake etter ME-sykdommen.

HELSELOBBYIST:  - Jeg synes vi bør få kunnskap om stressmestring og hvordan kropp og hode henger sammen inn i barneskolen, sier Live Landmark (43) foran trampolinen der sønnen Endre og kompisene hopper. Foto: Anita Arntzen
HELSELOBBYIST: - Jeg synes vi bør få kunnskap om stressmestring og hvordan kropp og hode henger sammen inn i barneskolen, sier Live Landmark (43) foran trampolinen der sønnen Endre og kompisene hopper. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet, God torsdag): - Jeg hater den ME-diagnosen, jeg er egentlig imot at de setter den. For det gjør noe med deg. Diagnosen gir krav på varig uførestønad, og det forsterker følelsen av at du ikke kan bli frisk.

En energisk, engasjert type. Live Landmark (43) var journalist. De siste årene har hun vært kursleder, coach i stressmestring og instruktør i The Phil Parker Lightning Process (LP). Og dessuten lobbyist. Hun skriver kronikker og holder motivasjonsforedrag.

- Hjernen styrer mer enn vi er klar over, sier hun.

Hengt ut I TV 2-nyhetene ble hun for snart ett år siden hengt ut som en kvakksalver som tjener millioner på pasienter som fortvilet søker hjelp. Fastlegen så inn i kamera og advarte mot utnyttelse av ME-pasienter. Landmark svarte at ti av tolv av landets aller sykeste ME-pasienter nå var tilbake i livet. Og nylig ble forskning med svært gode resultat på ME-barn publisert.

- Ja, jeg er frisk og ja, jeg har tjent mine egne penger de siste åra, sier hun ved kjøkkenbordet på Jar i Bærum.

- Hvorfor er enkelte ME-pasienter og ME-foreningen så sinte på deg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer