Hold vekta i sjakk ved å spise ofte

Det er konklusjonen i en fersk studie.

DRØMMEKROPPEN?  : Dersom du spiser ofte kan det være lettere å unngå såkalt overspising viser en ny studie. På denne måten kan du kanskje komme ett steg nærmere drømmekroppen. Foto: COLOURBOX
DRØMMEKROPPEN? : Dersom du spiser ofte kan det være lettere å unngå såkalt overspising viser en ny studie. På denne måten kan du kanskje komme ett steg nærmere drømmekroppen. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dersom du spiser ofte og lite, vil du legge på deg mindre enn hvis du spiser sjelden og mye. Det konkluderer forskeren Lorrene Ritchie ved Berkeley-universitetet i California i en ny statsfinansiert studie.

Studien har tatt for seg over 2100 amerikanske jenter over en periode på ti år. Deltagerne i undersøkelsen har jevnlig loggført sitt kosthold i perioden.

Jentene som spiste mer enn seks ganger om dagen økte sin såkalte BMI-indeks med 6,5 poeng i løpet av tiårs-perioden. Til sammenligning økte jentene som spiste tre ganger daglig eller mindre med 7,8 poeng.

- Studien bekrefter det vi som jobber med vekt og helse ser i praksis. De som spiser sjeldent og som kanskje hopper over frokost, har en tendens til å spise mye og usunt senere på dagen. De som tror de sparer kalorier ved å spise sjeldent, lurer seg selv, sier Cathrine Borchenius, ernæringsfysiolog ved bramat.no til Dagbladet.

- Unngår overspising Måltidsfrekvensen hadde også innvirkning på hvor mye jentene la seg ut ved midjen. De som spiste få måltider i døgnet økte midjen mest, ifølge rapporten. Det er også korrigert for andre faktorer som påvirker vekta, slik som tv-titting, trening og deltagernes utgangspunkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer