Du leser nå Dagbladet Pluss

Holder en langt høyere standard enn kjendisvinene

Vi har anmeldt fagfolkets viner.

MED PÅ PROSESSEN: Sigurd Wongravens er kjent som musiker, men blir også mer og mer kjent for vinene han har utviklet i samarbeid med ulike vinprodusenter. Foto: ELISABETH SPERRE ALNES
MED PÅ PROSESSEN: Sigurd Wongravens er kjent som musiker, men blir også mer og mer kjent for vinene han har utviklet i samarbeid med ulike vinprodusenter. Foto: ELISABETH SPERRE ALNESVis mer

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet Endelig fredag): Kjendisviner har blitt et populært fenomen de senere årene, og ser ikke ut til å gi seg med det første. En rekke norske kjendiser har lånt bort navnet sitt til produkter, med vekslende hell både hos kritikere og i form av salgstall.

Men hva så med ekspertene? Vinkelnere og kokker har også kastet seg på trenden og burde absolutt ha bedre forutsetninger for å lykkes. Utvelgelsesprosessen kan variere når denne type produkter blir lansert.

De fleste kjendisvinene unnfanges ved at en ivrig importør ser et salgs potensiale og henvender seg til den aktuelle personen.

Deretter er det svært sannsynlig at et allerede eksisterende produkt, eller i hvert fall et produkt fra en produsent i importørens portefølje, blir redesignet.