HELSTØPT ARKITEKTUR: Fronten på de to boenhetene, den høyre og den venstre er helt like. Garasje, gang og diverse boder i første etasje. Foto: Nils Petter Dale
HELSTØPT ARKITEKTUR: Fronten på de to boenhetene, den høyre og den venstre er helt like. Garasje, gang og diverse boder i første etasje. Foto: Nils Petter DaleVis mer

Holmenkollens kuleste villa er en tomannsbolig

Arkitekt Hans Chr. Høegh innredet sin del av betongvillaen i en frodig miks av splitter nytt og godt og gammelt.

Dette er oppsiktsvekkende arkitektur, slik som det rehabilterte funkishuset med stålkuppel og den futuristiske Villa 1 i Holland.

Frontene på de to boenhetene høyt oppe i Holmenkollens solside er helt like med med blant en rommelig garasje, bod, og teknisk rom-etasje i første nivå.

Ellers er det ikke mye som likner, verken i planløsning eller innredning inne hos de to familiene.

To alternative, arkitekttegente innredninger Her viser vi boenheten designet av arkitekt Hans CHr. Høegh. Enheten til høyre, som er signert arkitekt MNAL Tim Resen, er vist tidligere på bonytt.no.

Besparende løsning - Det er mye postivt å si om tomannsboliger. Det beste er kanskje at dersom du deler bolig med noen, sparer du halvparten av tomtekostnadene, sier Høegh.

Kvalitet i høysetet Utgangspunktet for dette prosjektet var for øvrig at Høegh er kollega med Tim Resen i Puls Arkitekter på Vinderen, og at de har en felles plattform i synet på hva som er god samtidsarkitektur.

Sammefallende forventninger - Det er ellers selvfølgelig trivelig å ha gode naboer, og de to familienes ønsker for boligenes innhold var fra starten av ganske sammenfallende, utdyper Høegh.

To varianter over samme tema Selv om det to enhetene er like i størrelse og utseende, er de like vel ganske forskjellige. Den ene enheten vender mot nord og den andre mot øst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SPISESTUE SOM SVEVER: De smekre møblene ble bevisst valgt for at de ikke skulle stjele noe av utsikten over Bogstad-vannet og Bærumsmarka. Legg merke til at glassrekkverket ute på terrassen ikke synes.  FOTO: Nils Petter Dale
SPISESTUE SOM SVEVER: De smekre møblene ble bevisst valgt for at de ikke skulle stjele noe av utsikten over Bogstad-vannet og Bærumsmarka. Legg merke til at glassrekkverket ute på terrassen ikke synes. FOTO: Nils Petter Dale Vis mer

Begge boliger preges av et stort, dominerende allrom med stue-sone, kjøkken og salong i andre etasje.

Men nettopp disse romsonene er organisert på svært ulike måter hos de to arkitektfamiliene.

Bærumsmarka rett forut Hos Høegh er blant annet spisestuen plassert helt i front av allrommet. Herfra har eierne har gedigen utsikt over både Bogstadvannet og Bærumsmarka.

Ut i det fri De opplever det faktisk som om de sitter ute i det fri og spiser. Og åpnes skyvedørene til den tilstøtende terrassen med glassrekkverk hele veien rundt, forsterkes denne dramatiske, visuelle effekten ytterligere.

Perfekt for festlig lag Da byggherren feiret runde år for en tid siden, var det ikke noe problem for jubilanten på by femti personer til fest i dette totalt åpne stue/salong/kjøkken-rommet.

Fleksibel kjøkkeninnredning Den fleksible kjøkkeninnredningen er god å ha i slike anledninger. Den er organisert med en lang kjøkkenøy formet omtrent som en bardisk. Den er kjøkkensonens suverene sentrum.

Pakket bort media og hvitevarer - I denne øya er også blant annet tv-en pakket bort, opplyser interiørdesigner Mette Novak i Poggenpohl. Hvitevarene er også omhyggelig organisert og utvalgt for ikke å skape visuell støy i det stramme og renlinjete miljøet legger eksperten til.

Snudde kaffemaskinen nitti grader Sammen med arkitekten klekket hun også ut løsningen med å snu kaffemaskin og mikrobølgeovn slik at de tok minimalt med plass helt inne ved den mørkpanelte bakveggen.

Å plassere stekeovnen slik at den ble nesten gjemt bak kjøkkenøya var også et heldig designgrep.

Trappegang Den superminimalistiske trappegangen flankert av glassvegger prydes av flere skinnende, kinesiske skjermbrett montert rett på bakveggen.

Antikviteter i en ny og uvant sammenheng Antikvitetene kjøpte arkitekt Hans Chr. Høeghs far i Kina for mange år siden. Til tross for at disse lakkdørene er gamle, synes eierne de passer utmerket i deres hypermoderne innredning.

- Et helhvitt interiør som vårt tåler godt noen fargeklatter, avslutter de.

Les også:
Ikke mye A4 ved dette trekanthuset
Norsk villa i verdenstoppen
Se over 1000 inspirende interiørbilder

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.

KULE KONTRASTER: De lilla møblene, salongbordet Shanghai Tip fra Moroso og stolene Box fra Living Divani er fra Robert Tandberg Møbler.  FOTO: Nils Petter Dale
KULE KONTRASTER: De lilla møblene, salongbordet Shanghai Tip fra Moroso og stolene Box fra Living Divani er fra Robert Tandberg Møbler. FOTO: Nils Petter Dale Vis mer
EN DESIGN DELIKATESSE: Det stramme Poggenpohl-kjøkkenet mykes opp med en rustikk bakvegg i parkettmaterialer. Thin barstoler fra Lapalma. Kaffemaskin vinklet nitti grader.  FOTO: Nils Petter Dale
EN DESIGN DELIKATESSE: Det stramme Poggenpohl-kjøkkenet mykes opp med en rustikk bakvegg i parkettmaterialer. Thin barstoler fra Lapalma. Kaffemaskin vinklet nitti grader. FOTO: Nils Petter Dale Vis mer
FASCINERENDE STRAMT: Spisegruppen plassert helt i front av stuen er i høy grad med på å sette utsikten fra huset i høysetet. Springbook møbler kjøpt hos House of Oslo, heltre eikegulv fra Svenneby sag.  FOTO: Nils Petter Dale
FASCINERENDE STRAMT: Spisegruppen plassert helt i front av stuen er i høy grad med på å sette utsikten fra huset i høysetet. Springbook møbler kjøpt hos House of Oslo, heltre eikegulv fra Svenneby sag. FOTO: Nils Petter Dale Vis mer
FORBILLEDLIG: Måten gangen i første etasje er organisert på viser hvor viktig og uttrykksfull god arkitektur er.  FOTO: Nils Petter Dale
FORBILLEDLIG: Måten gangen i første etasje er organisert på viser hvor viktig og uttrykksfull god arkitektur er. FOTO: Nils Petter Dale Vis mer
LETT I STEGET: Trappen i stål og glass åpner husets to etasjer mot hverandre - og mot naturen rett utenfor huset.  FOTO: Nils Petter Dale
LETT I STEGET: Trappen i stål og glass åpner husets to etasjer mot hverandre - og mot naturen rett utenfor huset. FOTO: Nils Petter Dale Vis mer