- Homeopatisk medisin er bare vann

Myte eller fakta? Sjekk dette.

SKEPTIKER: Bloggeren Gunnar R. Tjomlid er blitt kjent for å gå alternative behandlingsformer grundig etter i sømmene.   FOTO: Privat
SKEPTIKER: Bloggeren Gunnar R. Tjomlid er blitt kjent for å gå alternative behandlingsformer grundig etter i sømmene. FOTO: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klikk Helse tar tempen på homeopati-debatten ved å se nærmere på fem vanlige myter om homeopati.

Mytene kommenteres av m.p.h. Dana Ullman (master in public health, red.anm.) som regnes for å være verdens fremste talsmann for homeopati og Norske Homeopaters Landsforbund, ved leder Solveig Kjeserud (på intervjutidspunktet, red.anm.).

Deretter har vi latt skeptiker og samfunnsblogger Gunnar R. Tjomlid kommentere, slik han er blitt kjent for å gjøre det i sin blogg Unfiltered Perception.

Homeopati - hva er greia? Mange blander homeopati med naturmedisin, som i vid betydning er behandling av sykdommer ved hjelp av urter og medisinplanter.

Homeopatisk medisin derimot er melkesukkertabletter som er gjennomtrukket av utgangsstoffer fra planter, dyr eller mineraler, og er kraftig fortynnet og potensert. Det vil si at de er ristet på en spesiell måte mellom hvert ledd i fortynningsprosessen, så kraftig at det ved de høye fortynninger ikke er noe stoff igjen i dem.

Så hvordan kan medisinene virke da?, er et nærliggende spørsmål å stille seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer