Homo-forbudet skaper trøbbel for Las Vegas-industrien

Du kan være full og gifte deg. Så lenge du ikke er homofil.

WHAT HAPPENS IN VEGAS ... Ja, bortsett fra homofilt bryllup da, for det er ikke tillatt i staten Nevada. Derfor tar turistmyndighetene i Las Vegas nå grep. Foto: AFP / NTB Scanpix
WHAT HAPPENS IN VEGAS ... Ja, bortsett fra homofilt bryllup da, for det er ikke tillatt i staten Nevada. Derfor tar turistmyndighetene i Las Vegas nå grep. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.(Dagbladet): Las Vegas kalles Sin City - syndenes by. Gambling, stripping, alkohol døgnet rundt og hurtigbryllup.

«Det som skjer i Vegas, forblir i Vegas.» Et velkjent sitat.

Men det er ikke alt som er lov i byen som ser på seg selv som verdens underholdningshovedstad. Staten Nevada har nemlig et forbud mot ekteskap mellom personer av samme kjønn.

Du kan gifte deg midt på natta med en person du møtte ved pokerbordet eller på nattklubb bare minutter i forveien - såfremt ikke vedkommende bruker samme offentlige toalett som deg.

- Ikke konkurransedyktige Turistbransjen innser nå at dette er i ferd med å bli et problem, skiver Associated Press.

- Vi er ikke lenger konkurransedyktige, som følge av Nevadas forbud mot bryllup for homofile og lesbiske. Vi er nødt til å få lov til å konkurrere med de andre 19 statene som tillater total bryllupsfrihet, sier nesteleder i markedsavdelingen til luksushotellet Wynn, Michael Weaver.

Kampen for homofiles rettigheter i USA er årelang, og ikke i nærheten av over. Under halvparten av statene aksepterer likekjønnet ekteskap. Det er et politisk minefeldt mange politikere skyr unna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer