Åpnet i 1794

Hos Fru Haugans har alle hotellsjefene fra 1794 og fram til i dag vært kvinner. Det merkes.

I Mosjøen ligger Norges nordligste historiske hotell. Som 
attpåtil bare har vært drevet av kvinner!

Koselig sted: Fru Haugans er Nord-Norges eldste hotell, med en rekke bygninger oppført i forskjellige epoker fra slutten av 1700-tallet. Foto: Fru Haugans
Koselig sted: Fru Haugans er Nord-Norges eldste hotell, med en rekke bygninger oppført i forskjellige epoker fra slutten av 1700-tallet. Foto: Fru Haugans Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fru Haugans er en gammel og ærverdig dame, som har vært drevet av driftige kvinner i hele fem generasjoner – helt siden 1794. Dette er ikke bare Norges nordligste historiske hotell, det er også Mosjøens bankende hjerte.

- Dette er jo storstua i byen, det er her folk har konferanser og bryllup og begravelser, forteller femte generasjon Ellen Haugan, som har samme navn som sin tipp-tipp-oldemor som en gang i tiden startet hotelldriften.

Historiske gjenstander

Siden den gang har hotellet vokst, og består i dag av flere bygninger. Restaurant Ellen ligger i en bygning fra 1850-årene, med lafta vegger og lysekroner i taket. Maten her står helt i stil med de klassiske omgivelsene.

- Da restaurantbygningen ble pusset opp for 10 år siden, fant de åtte lag med tapet på veggene. Dagens utgave er en replika av originalen de fant underst, forteller markedssjef Sverre Haakon Løvold Strand.

Hotellets eiere gjør altså sitt beste for å holde på den gamle arven. De har til og med åpnet et trivelig hotellmuseum. Det ligger i Sjøgatas eldste hus fra 1798-99, og viser en rekke historiske gjenstander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer