VIN TIL FUGL: Dagbladets vinekspert, Robert Lie, kommer denne uken med tips til hvilken vin du bør velge til fugl.
VIN TIL FUGL: Dagbladets vinekspert, Robert Lie, kommer denne uken med tips til hvilken vin du bør velge til fugl.Vis mer

Høstens fineste råvarer krever viner med ulike egenskaper

Rødvin til fugl.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet Endelig fredag): Med sommeren på hell og høstsesongen for døren, følger også tilhørende råvarer. Fugl er definitivt en av sesongens høydepunkter.

Oppdrettsfugl i forskjellige varianter som due og vaktel er stort sett å få tak i hele året, og i tillegg kommer viltfugl som rype og villand utover i sesongen. Felles for disse fuglene er relativt mørkt kjøtt og kraftig egenartet smak.

Vaktel og due befinner seg i den mildere enden av skalaen, mens villand og rype er kraftigere kost med tydelig viltpreg i smaken.

Due og vaktel er som sagt relativt milde i smaken til tross for sin mørke farge og fungerer best med en vin med elegant karakter og moderat tannininnhold.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn