Høy ligningstakst - ingen skatteøkning

Du er ikke alene hvis du syns den nye boligtaksten er for høy.

NY LIGNINGSVERDI: Mange opplever at den nye, beregnede ligningsverdien er veldig mye høyere enn den gamle. Rådet fra fagfolk er å vente med å klage til ligningen kommer i april. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix
NY LIGNINGSVERDI: Mange opplever at den nye, beregnede ligningsverdien er veldig mye høyere enn den gamle. Rådet fra fagfolk er å vente med å klage til ligningen kommer i april. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om du nå har fått høyere ligningstakst på boligen, betyr ikke det at formuesskatten øker.

Har du fått den nye boligtaksten og synes den er altfor høy? Du er ikke alene.

- Vi har fått veldig mange telefoner fra boligeiere som er sjokkert over at taksten har gått så mye opp. Noen har fått så mye som en tidobling av ligningsverdien, forteller utredningssjef hos Huseiernes Landsforbund, Dag Refling, til klikk.no. Hans grunnleggende råd er imidlertid å ha is i magen.

- Ligningsverdien man har fått nå er imidlertid bare et anslag. Dersom man vurderer å klage, bør man derfor vente til ligningen kommer i april, fordi det er det endelige tallet.

- Den ligningsverdien som kommer som kommer i selvangivelsen april, må man ta på alvor, fordi det er den verdien ligningsmyndighetene vil legge til grunn for sine beregninger for 2010, supplerer fagsjef i Skattebetalerforeningen, Gry Nilsen, til klikk.no.

Ikke skatteøkning Det mange frykter med økt ligningsverdi på boligen er høyere formuesskatt. Flesteparten vil imidlertid ikke få det, fordi bunnfradragene i formuesskatten har økt. I tillegg vil mange ha så pass høy gjeld at de uansett ikke vil havne i såkalt formuesposisjon (den situasjonen hvor formuen overstiger gjeld og bunnfradrag).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer