Høydeskrekk? Da bør du kanskje unngå disse attraksjonene

GIKK EN TUR PÅ STIEN: I Hunan-provinsen i Kina kan du gå en sti litt utenom det vanlige. Denne plattform-stien er 1,6 kilometer lang og befinner seg høyt oppe i Tianmen-fjellene, også kalt «porten til himmelen». For å komme deg hit må du ta verdens lengste taubane - 14 kilometer lang. Her får du virkelig testet høydeskrekken. Foto: NTB Scanpix
GIKK EN TUR PÅ STIEN: I Hunan-provinsen i Kina kan du gå en sti litt utenom det vanlige. Denne plattform-stien er 1,6 kilometer lang og befinner seg høyt oppe i Tianmen-fjellene, også kalt «porten til himmelen». For å komme deg hit må du ta verdens lengste taubane - 14 kilometer lang. Her får du virkelig testet høydeskrekken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Singapore har myndighetene laget en park i nærheten av havneområdet for å myke opp med et grønt innslag i byens ellers så mektige glass- og betongjungel.

Garden Bay heter den og er blitt mektig populær, ikke minst blant tursitene.

I parken er blant annet disse kunstige «trærne» plassert. Besøkende kan gå på den høythengende broa mellom dem og beskue parken, og alle hagene som er anlagt i den gjennom glassbunnen på brua.

Rå glassveranda

443 meter rager Wills Tower i Chicago over bakken. Det gjør den til USAs nest høyeste skyskraper.

Tar du heisen til 103. etasje, kan du kjøpe billett til det som sannsynligvis er verdens mest spektakulære glassveranda. Derfra får du en fantastisk utsikt over metropolen, og ganske sikkert også litt kribling i magen.

Er været bra, kan du faktisk se over fire delstater herfra. Sikten skal være over 30 kilometer, og du ser hele byen i et fulgeperspektiv.

Over 1,7 millioner mennesker besøker Wills Tower hvert år, men langt fra alle våger seg ut i det spektakulære glassburet for å kikke ned på asfalten på Wacker Drive 412 meter langt der nede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer