Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Hun lever et aktivt liv tross hjertesvikt

Turid Kjellaug Hemmingsen ble stadig mer anpusten på turer, og hender og føtter hovnet opp. Legene trodde hun hadde kols eller astma, men en ultralydundersøkelse viste at hjertet var skadet.

OFTE PÅ TUR på KVALØYA: - Jeg går ofte turer og trener to ganger i uka. Hjertesvikten hemmer meg ikke så mye, og med pacemaker, hjertestarter og fantastisk oppfølging, føler jeg meg trygg, sier Turid Kjellaug Hemmingsen (71). Foto: Ingunn Mælum
OFTE PÅ TUR på KVALØYA: - Jeg går ofte turer og trener to ganger i uka. Hjertesvikten hemmer meg ikke så mye, og med pacemaker, hjertestarter og fantastisk oppfølging, føler jeg meg trygg, sier Turid Kjellaug Hemmingsen (71). Foto: Ingunn Mælum Vis mer

- Jeg har alltid vært aktiv og er glad i å gå turer. I 2012 merket jeg at det ble tyngre og tyngre å gå. På en ferietur måtte jeg stoppe i en bratt bakke, jeg sto bare og peste for å ta meg inn. Da bestemte jeg meg for få tatt en grundig sjekk, forteller Turid Kjellaug Hemmingsen (71).

På vakre Kvaløya utenfor Tromsø by nyter Turid pensjonistlivet sammen med mannen sin, et liv hun kunne se langt etter for få år sida.

Hos fastlegen ble det gjort en EKG-undersøkelse, som registrerer hjertets elektriske aktivitet.

- Astma eller kols?

Den viste at det var noe feil med venstresiden av hjertet, og det bar av gårde til akuttmottaket på Universitetssykehuset Nord-Norge.

- Først trodde legene jeg hadde kols eller astma, siden jeg pustet så tungt. Og fordi jeg hadde røykt, men det var 30 år sida jeg stumpet røyken. Det kunne også ha vært et hjerteinfarkt eller en tett blodåre. Først da det ble tatt ultralydundersøkelse av hjertet, viste det seg at venstresiden var blitt forstørret og at muskelvevet var blitt porøst, sier Turid.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?