Hun vil lære Dagbladets lesere å lage god mat

Ny fredagskokk: Karla Siverts (26).

DAGBLADETS NYE KOKK: På kritikerroste Smalhans på St. Hanshaugen i Oslo er det kjøkkensjef Karla Siverts (26) som bestemmer menyen. - Vi kan godt ha en indisk rett og en veldig tradisjonell norsk rett på den samme menyen. Det tror jeg folk synes er gøy, sier 26-åringen, som nå blir Dagbladets nye kokk. Foto: METTE MØLLER
DAGBLADETS NYE KOKK: På kritikerroste Smalhans på St. Hanshaugen i Oslo er det kjøkkensjef Karla Siverts (26) som bestemmer menyen. - Vi kan godt ha en indisk rett og en veldig tradisjonell norsk rett på den samme menyen. Det tror jeg folk synes er gøy, sier 26-åringen, som nå blir Dagbladets nye kokk. Foto: METTE MØLLERVis mer

(Dagbladet): - Det er viktig for meg å kunne vise hvor enkelt det faktisk er å lage god mat. Mange velger ferdigløsninger fordi de tror det tar så mye kortere tid. Jeg håper å kunne gi noen gode tips og vise at det ikke nødvendigvis gjør det, sier Karla Siverts.

Den 26 år gamle kjøkkensjefen blir fra og med denne uka et fast ansikt i Dagbladets fredagsseksjon. Sammen med Arne Brimi skal hun annenhver uke by leserne på tre fristende oppskrifter.

- Jeg er opptatt av å bruke råvarer som kommer fra Norge, og gjerne mat som er sesongaktuell. Akkurat nå går det mye i norsk rabarbra og asparges på kjøkkenet. Og så er jeg veldig glad i fisk og skalldyr, sier hun.

ASPARGESSALAT: - Jeg er opptatt av å bruke råvarer som kommer fra Norge og gjerne mat som er sesongaktuell. Akkurat nå går det mye i norsk rabarbra og asparges på kjøkkenet, sier Dagbladets nye fredagskokk. Foto: METTE MØLLER
ASPARGESSALAT: - Jeg er opptatt av å bruke råvarer som kommer fra Norge og gjerne mat som er sesongaktuell. Akkurat nå går det mye i norsk rabarbra og asparges på kjøkkenet, sier Dagbladets nye fredagskokk. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Siverts valgte kokkelinja fordi hun var glad i å lage mat og «tenkte at det var en grei måte å komme gjennom skolen på». Etter hvert økte interessen.

Lærling på restaurant Victor - Jeg ble utplassert på restaurant Victor en gang i uka og syntes det var mer og mer fantastisk hver gang jeg var der. Etter skolen ble jeg overlykkelig da de ville ha meg som lærling.

Hun smiler. Etter to år ved restaurant Victor gikk veien videre til restauranten Falcon Crest på Ullern. Da den ble lagt ned, fikk Siverts jobb på Bagatelle.

- Det var veldig gøy. Når man begynner der, blir man litt lærling igjen. Jeg var bare 20 år, og da er man liksom litt nederst i hierarkiet igjen. Men der lærte jeg ekstremt mye. På den tida handlet hele livet mitt om mat og om Bagatelle, forteller Siverts, som også har vært soussjef ved restaurant Strand og i tillegg sikret seg tredjeplassen i TV-programmet «Hellstrøms mesterkokk».

Kjøkkensjef på Smalhans I dag er hun kjøkkensjef på restaurant Smalhans på St. Hanshaugen i Oslo.

Restauranten, som er drevet av Tom Victor Gausdal, Stian Floer og Anders Braathen, har fått strålende anmeldelser. Siverts styrer menyen og forteller at den reflekterer maten hun selv liker å lage.

- Den gjenspeiler veldig meg. Jeg er opptatt av at ting skal være variert og synes det er spennende å lage mat fra hele verden, forteller hun.

- Vi kan godt ha en indisk rett og en veldig tradisjonell norsk rett på den samme menyen. Det tror jeg folk synes er gøy, og det er noe av det jeg tror folk kommer til å se når de leser oppskriftene mine i Dagbladet også. Tips fra andre land kan også passe i norske retter.

Folk har for dårlig tid - Hvilke feil har du inntrykk av at folk flest gjør når de lager mat?

- De har for dårlig tid. Eller så går de for dårlige ferdigprodukter i stedet for å lage noe ordentlig.

- Hva kjennetegner et godt måltid for deg?

- Det er ekstremt forskjellig fra dag til dag. Men generelt vil jeg si enkel, god mat, så man kan kose seg sammen med vennene sine uten å stå for mye på kjøkkenet, sier Karla Siverts.

• Les også: Se hva Dagbladets nye kokk frister med denne helga.