Hun vil skape 20 000 nye jobber i reiselivs-Norge

Slik skal reiselivsdirektøren få mer fart på turismen i Norge.

PÅ SPORET: Bente Bratland Holm er ny reiselivsdirektør i Norge og vil ha bransjen på skinner slik at det kan bli mange nye jobber på kort tid. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector 
PÅ SPORET: Bente Bratland Holm er ny reiselivsdirektør i Norge og vil ha bransjen på skinner slik at det kan bli mange nye jobber på kort tid. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Norsk reiseliv kan de neste åra få nesten like mange nye arbeidsplasser som skal skapes i norske oljebransjen.For når oljebransjen kan få 22 000 nye arbeidsplasser i perioden 2018-2020 håper Norges nye reiselivsdirektør, Bente Bratland Holm, at reiselivet får 20 000 nye arbeidplasser.

- Vi skal skape ny stolthet i norsk reiseliv og vi skal ta mange og viktige grep, som til sammen kan utvikle reiselivet fra dagens 160 000 arbeidsplasser til 180 000 i løpet av få år. Reiselivsnæringen er ikke blitt tatt på alvor. Men vi er en svært viktig del av norsk næringsliv, og nå skal vi snakke deres eget språk, sier Bente Bratland Holm som kom fra direktørjobben i Visit Oslo til reiselivssjefsjobben i Innovasjon Norge før jul.

Les mer: Kineserne er verdens mest attraktive turister.

Mandag ettermiddag presenterte hun sine første reiselivsplaner for Norge til deltagerne i landets største reiselivsworkshop, Norwegian Travel Workshop, i Bergen.

Dårlig på mat

- I en stor internasjonal merkevareverdimåling scorer Norge godt på vakker natur, gode overnattingsmuligheter og på muligheter til gode feriereiser. Men, vi kommer svakt ut når det gjelder kunst og kultur, på variasjon av tilbud og på mat.Det er de tre punktene vi står dårlig på at vi har mest å hente. Jeg sier ikke at vi ikke har kunst, kultur og god mat. Men vi har ikke klart å formidle det til turistene, sier Bente Bratland Holm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer