Hundecharter til 11 000 kroner utsolgt på en halv time

Japanske hundeeiere fylte opp et helt fly. 

KJEMPESUKSESS: Da Japan Airlines inviterte hundeiere på chartertur der de kunne ta med kjæledyret inn i flyet, ble alt utsolgt på en halvtime. Foto:  Richard Atrero de Guzman / Anadolu Agency / NTB Scanpix
KJEMPESUKSESS: Da Japan Airlines inviterte hundeiere på chartertur der de kunne ta med kjæledyret inn i flyet, ble alt utsolgt på en halvtime. Foto:  Richard Atrero de Guzman / Anadolu Agency / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Japan Airlines (JAL) utlyste i desember en spesiell flytur på sine Facebook-sider:

De satte opp en innenlands chartertur mellom Tokyo og Kagomisha sørvest i Japan. Det spesielle med flyvningen var at passasjerene ble invitert til å ta med seg sine hunder - inne i kabinen.

Med i pakka var også hotellopphold der hunden var hjertelig velkommen på rommet, og utflukter i leiebiler, fortsatt med hund.

Prisen på den tre dager lange spesial-charteren startet på 11 000 kroner.

Knallsuksess

PÅ CHARTERTUR: Denne hunden var en av 40 som fikk være med på chartetur sist helg. Foto: Richard Atrero de Guzman / Anadolu Agency / NTB Scanpix
PÅ CHARTERTUR: Denne hunden var en av 40 som fikk være med på chartetur sist helg. Foto: Richard Atrero de Guzman / Anadolu Agency / NTB Scanpix Vis mer

Uansett: Tiltaket var en knallsuksess. JAL hadde fylt opp hele flyet i løpet av en halv time.

- Det er pinefullt for meg å sjekke inn hunden min som bagasje når jeg skal reise. Den bjeffer alltid da, sier en av passasjerene, Toshihiko Kai (41) til Kyodo News.

Hun fløy den to timer lange turen ned til Kagomisho med en - trolig - lykkelig dachs i fanget.

- Det føles trygt å kunne ha med hunden i kabinen, sier hun til avisa.

Charterflyet hadde rundt 60 passasjerer (mennesker) i tillegg til 30 hunder ombord, og ble gjennomført sist helg.

Nytt marked

Japan har en hundeelskende befolkning. Det finnes over ti millioner registrerte hunder i landet, og statistikk viser at nærmere 20 prosent av husholdningene har en firbeint skapning.

Dette ser selvsagt flyselskapene. I 2016 ble et lignende forsøk gjort av All Nippon Airways da de fløy 87 menesker og 44 hunder til Hokkaido. Nå forsøkte altså Japan Airlines seg på konseptet.

Trolig blir det flere slike tilbud.

- Flyreiser hvor passasjerene kan ha med seg hundene sine i kabinen, kan åpne et nytt marked i innenlands flytrafikk, sier en talsmann for JAL til Kyodo News.