Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Hunn-sjimpansene jaget Ricardo (20) i døden

Odense Zoo evakuert.

DØDE: Odense Zoo har sendt ut dette bildet av sjimpansen Ricardo, som i dag ble jaget i drukningsdøden av hunnene i apeflokken. Foto: Odense Zoo
DØDE: Odense Zoo har sendt ut dette bildet av sjimpansen Ricardo, som i dag ble jaget i drukningsdøden av hunnene i apeflokken. Foto: Odense Zoo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere gjester måtte evakueres fra dyrehagen i Odense i Danmark i formiddag. Grunnen var at det brøt ut tumulter i apeburet, melder danske Ekstrabladet.

Slagsmålet fikk tragiske følger for den 20 år gamle sjimpansen Ricardo, som i følge den danske avisa falt i vanngraven og druknet i oppstyret. Hann-sjimpansen skal ha blitt jaget av apeflokkens hunner.

- Vi fikk Ricardo fra en fransk zoologisk hage i 2015. Siden har vi forsøkt å introdusere ham som alfahann i flokken, men det har ikke vært så vellykket, sier zoologen Nina Collatz Christensen til Ekstrabladet.

Ricardo har aldri helt blitt akseptert av de andre apene i flokken.

Dyreparken ble hurtig evakuert da tumultene skjøt fart i apeburet.

- Det er en del av vår sikkerhetsberedskap når slike hendelser skjer. Sjimpanser blir regnet for å være farlige, sier Collatz Christensen.

Hun legger til at situasjonen ikke var farlig for gjestene. Apeburet er nemlig konstruert slik at om en sjimpanse skulle klare å rømme, vil den lande i en dyp vanngrav.

- En sjimpanse kan ikke svømme. Den er som en murstein, den synker bare til bunns og drukner, sier kommunikasjonssjef i Odense Zoo, Rikke Skovlund til dansk TV2.

Det var nettopp det som ble Ricardos bane, da han altså landet i den dype vanngrava, og druknet.

Nå forventer ledelsen i dyreparken at en av de yngre hannene i flokken overtar rollen som lederhann, og at det blir ro i flokken igjen.