Hurtigruten tidlig ute

Hurtigruten satser på Verdensarv. Så til de grader at de allerede har tatt med Svalbard og Lofoten som Norske Vedensarvsteder.

LOFOTEN:M/S Lofoten i Trollfjorden i Vesterålen. Lenger ute i Lofoten kan det bli verdensarv, om noen år.Foto: Odd Roar Lange
LOFOTEN:M/S Lofoten i Trollfjorden i Vesterålen. Lenger ute i Lofoten kan det bli verdensarv, om noen år.Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kommende sesong kan du reise med Hurtigruten og oppleve noen av UNESCs Norske verdensarvsteder, som Bryggen i Bergen, Geirangerfjorden og Vegaøyan.

SKIVEBOM

At Hurtigruten i tillegg har innlemmet Lofoten og Svalbard som Verdensarv, er skivebom. Lofoten og Svalbard er riktig nok på den norske listen over aktuelle nye kandidater, den såkalte tentative liste.

Vi spør PR Manager Petra Sestak i Hurtigruten hvordan dette kan ha skjedd?-Vi sjekket og var sikker på at Svalbard og Lofoten er på UNESCO-listen, svarer Sestak.-Hva gjør dere med dette?Vi må sjekke og sende ut en ny pressemelding hvis du har rett.-Vi har sjekket , men må ha misforstått noe. Vi må rette opp dette, avslutter Petra SestakPOSITIVT-Det er veldig positivt at man bruker verdensarv i bærekraftig turismesammenheng. -Satsing på verdensarvområdene mener vi er et verktøy for verdiskapning lokalt. -Ikke bar i Norge, men globalt. UNESCO-direktør Kris Endresen synes det er hyggelig at Hurtigruta er tidlig ute.

-Når det gjelder listen har de vært litt raske i Hurtigruten.  Endresen ser det humoristiske i saken. -Lofoten og Svalbard er ikke Verdensarv ennå, de står på Norsk  tentativ liste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer