Husbåten med hjemløse katter har blitt byens særeste turistattraksjon

Er antakelig den eneste i sitt slag i hele verden.

 I  SINGEL-KANALEN:    Poezenboot er av en av Amsterdams mest spesielle turistattraksjoner. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
I SINGEL-KANALEN: Poezenboot er av en av Amsterdams mest spesielle turistattraksjoner. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZIVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

AMSTERDAM (Dagbladet): Den som vil vite mer om hvordan det er om bord på en husbåt i Amsterdams kanaler, kan besøke et husbåtmuseum.

Eller gå om bord på kattebåten, Poezenboot, ved kanalen Singel. Hver dag mellom klokka 13 og 15 er kattebåten åpen for besøkende.

Stadig flere turister fra mange land stikker innom for å se hvordan det er på en husbåt for katter, som antakelig er den eneste i sitt slag i hele verden.

 PÅ KATTEHUSBÅT: Teamleder Jolanda og Michi (bakerst) er to av de frivillige som  hjelper til på husbåten for hjemløse katter. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
PÅ KATTEHUSBÅT: Teamleder Jolanda og Michi (bakerst) er to av de frivillige som hjelper til på husbåten for hjemløse katter. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Det koster ikke noe å besøke kattebåten, men de fleste turistene legger igjen noen euro eller kjøper klistremerker og buttons.

Dermed kan enda flere katter reddes fra døden i Amsterdam.

Adopterer katter I åras løp har tusenvis av katter fått et bedre liv i Amsterdam ved hjelp av kattebåten.

Folk kommer med katter de ikke kan eller vil ha. Andre har funnet skadede katter, noen plukkes også opp fra kanalene.

Alle katter som kommer inn blir behandlet av veterinær og sterilisert eller kastrert, forteller teamlederne Jolanda og Michi, to av de mange frivillige som stiller opp hver eneste uke for å hjelpe til på båten.

Katt på alvor Kattene blir deretter satt opp for adopsjon. De er veldig nøye med hvem som får adoptere en katt fra kattehusbåten.

- Katter er ikke leketøy for barn, understreker de to kattehjelperne.

Noen katter har vært for syke eller skadet og kan ikke adopteres bort til byens katteglade.

Disse kattene får bo fast på husbåten. De går fritt omkring om bord, får mat til faste tider og lever det gode katteliv på kanalen.

En tur ut på dekk er heller ikke å forakte i et katteliv. Og kanskje hilse litt på svanene som av og til svinger innom for å sjekke ut kattene på husbåten.

Uteområdet er godt gjerdet inn så disse kattene aldri skal havne i Amsterdams kanaler.

POEZENBOOT:  På denne husbåten bor Amsterdams hjemløse katter. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
POEZENBOOT: På denne husbåten bor Amsterdams hjemløse katter. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer