Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Huset ble som nytt etter storstilt oppussing

Sjekk det fantastiske interiøret.

GAMMELT OG MODERNE: Den gamle boligen fra 1600-tallet er blitt restaurert og innredet med moderne interiør. FOTO: Enric Duch
GAMMELT OG MODERNE: Den gamle boligen fra 1600-tallet er blitt restaurert og innredet med moderne interiør. FOTO: Enric Duch Vis mer


Da ekteparet Juan og Anna kjøpte boligen for ti år siden var den i svært dårlig forfatning.

Det opprinnelige tre-etasjes bygget, som ligger i Spania i hjertet av Gironas middelalderkvarter, stammer fra 1600-tallet.

Det tok ekteparet i alt tre år å restaurere den gamle boligen, og målet var å bevare mest mulig av det originale bygget.

RØFFE VEGGER: De tøffe steinveggene gir boligen et rått og stilig uttrykk. FOTO: Enric Duch
RØFFE VEGGER: De tøffe steinveggene gir boligen et rått og stilig uttrykk. FOTO: Enric Duch Vis mer

- Min kone, som er arkitekten, brukte lang tid på å designe de ulike rommene, forklarer Juan Manuel Ribera. Så snart plantegningene og utkastet var klart, kontaktet vi et byggfirma som hadde forståelse for det gamle, men som også kunne åpne opp for modernisering.

Det var en lang og tøff prosess, for når man begynner oppussingen av et så gammelt hus, dukker det opp en del overraskelser på veien.

Gammelt og nytt Renoveringen innebar å blande gammelt med nytt, med fokus på rene linjer, lys, skygge, vann, stein og stillhet. Den gamle bykjernen er en av de best bevarte områdene i Spania, og den har blitt berørt av mange ulike kulturer.

- Mitt mål var å finne en balanse mellom fortiden og fremtiden, forteller arkitekten Anna Noguera Nieto til klikk.no.

PLANTEGNING: Boligen strekker seg over tre etasjer. FOTO: Enric Duch
PLANTEGNING: Boligen strekker seg over tre etasjer. FOTO: Enric Duch Vis mer

- Jeg ønsket å gjøre minst mulig inngrep i det gamle bygget for å bevare det autentiske og enkle uttrykket, samt gi sollyset en viktig rolle, legger hun til.

Da ekteparet kjøpte huset, var planen deres å både jobbe og bo i huset. Men underveis i oppussingen slo de seg ned i Barcelona og fikk barn, og det ble dermed vanskelig å bryte opp for å flytte inn.

- Vi bruker boligen store deler av året som feriehus. Og ellers leier vi det ut gjennom Welcome Beyond, som leier ut spesielle feriehus og eiendommer over hele verden, forklarer Anna.

Interiør og møbler Når det kom til interiøret fikk ekteparet hjelp til ulike ting av sine gode venner. Det er noe av det de liker aller best med huset, at det var en form for samarbeid mellom venner og kjente.

FASADE: Hovedveggene til det gamle bygget er 500 år gamle. FOTO: Enric Duch
FASADE: Hovedveggene til det gamle bygget er 500 år gamle. FOTO: Enric Duch Vis mer

- Min kone var ansvarlig for selve innredningen, men fikk god hjelp fra venner som er spesialister på ulike områder, forteller Juan.

Møblene kommer fra en venn av ekteparet som eier et fantastisk innredningsstudio i Girona, og belysningen ble satt opp av en annen venn som er belysningsdesigner. Kjøkkenet fikk de også hjelp til av en venn som er kjøkkendesigner, og bassenget ble bygget av en annen bekjent.

- Spisebordet var mitt prosjekt. Det står på kjøkkenet, men det har hjul slik at det enkelt kan rulles ut og brukes på terrassen med utendørs måltider, sier Juan.

Naturlige materialer Juan forteller at hans kone liker moderne arkitektur, og at hun tok fatt i prosjektet på en moderne måte. Men han understreker at hun stadig hadde en dialog med det gamle, og det var viktig for henne å kombinere det gamle med nytt.

BALKONG: På balkongen nyter ofte ekteparet middag i solnedgangen. FOTO: Enric Duch
BALKONG: På balkongen nyter ofte ekteparet middag i solnedgangen. FOTO: Enric Duch Vis mer

Hun jobbet også mye med å få inn naturlig lys og var opptatt av materialene hun brukte.

- Jeg ønsket å bruke noen få, essensielle materialer. Stein, tre, jern og betong, i sine naturlige farger, var hovedsakelig de materialene jeg jobbet med, forteller Anna.

Fargen av eik gir en varm følelse, og fargen av jern gir en kontrast mot betong og stein, mener hun.

KJØKKENET: På kjøkkenet står det et spisebord med hjul som kan rulles ut på balkongen. FOTO: Enric Duch
KJØKKENET: På kjøkkenet står det et spisebord med hjul som kan rulles ut på balkongen. FOTO: Enric Duch Vis mer

Hun var også opptatt av "sunn" arkitektur og har latt seg inspirere av blant annet Feng Shui, og påvirkningen av vann og energibølger.

- Det som er så spesielt med huset er at hovedveggene, som er 500 år gamle, er perfekt plassert for å unngå negativ energi, forteller Juan.

- Så vi sover utrolig godt og får mye energi av å være der. Vi er veldig fornøyd med resultatet og synes boligen har blitt både vakker og sunn, avslutter han.

ILDSTED: I stuen gir en tøff peis i minimalistisk stil varme til de ellers kalde veggene.  FOTO: Enric Duch
ILDSTED: I stuen gir en tøff peis i minimalistisk stil varme til de ellers kalde veggene. FOTO: Enric Duch Vis mer

Les også:

Her finner du de kuleste interiørbildene

SPISESTUE: Spisestuen er innredet med moderne møblement og åpne hyller FOTO: Enric Duch
SPISESTUE: Spisestuen er innredet med moderne møblement og åpne hyller FOTO: Enric Duch Vis mer

Dette flotte huset var egentlig en låve

Gammel låve ble designbolig

Dette sportsundertøyet er best i test

KONTOR: På kontoret har ekteparet mulighet til å jobbe når de tilbringer tid i ferieboligen sin. FOTO: Enric Duch
KONTOR: På kontoret har ekteparet mulighet til å jobbe når de tilbringer tid i ferieboligen sin. FOTO: Enric Duch Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media