Husker du godt? Er svaret nei, bør du lese dette (før du glemmer det)

Slik kan du forbedre hukommelsen.

KAN TRENES: Mange, både unge og eldre, plages av dårlig hukommelse. Det finnes teknikker som kan trene hjernen slik at du husker bedre. Foto: COLOURBOX
KAN TRENES: Mange, både unge og eldre, plages av dårlig hukommelse. Det finnes teknikker som kan trene hjernen slik at du husker bedre. Foto: COLOURBOXVis mer

Både yngre og eldre med en sunn livsstil, rapporterer om mindre problemer med hukommelsen. Det viser en amerikansk studie publisert i tidsskriftet International Psychogeriatrics.

- Funnene forsterker viktigheten av å lære unge og middelaldrende å ta større ansvar for egen helse, inkludert hukommelsen, ved å ha en sunn livsstil tidligere i livet, sier Gary Small, leder for UCLA Longevity Center.

Yngre og eldre Forskerne ved UCLA lagde en spørreundersøkelse for over 18500 personer mellom 18 og 99 år. De ble spurt om hvor ofte de trente, om de hadde spist frukt og grønnsaker den siste tida, og om røykevaner. Jo flere sunne vaner, jo færre rapporterte om hukommelsesproblemer.

- Mye av det forskerne finner, bekrefter det både forskere og folk flest forventer: At det er helt normalt å bli litt mer glemsk med alder. Og at sunne helsevaner, som å være i fysisk aktivitet, la være å røyke og å spise sunt, er forbundet med bedre hukommelse på kort og lengre sikt, både for yngre og eldre, sier Pål Johan Karlsen, psykologiforsker ved Universitetet i Tromsø og forfatter av flere bøker om hukommelse.[faktaboks, right]Han mener det må mer forskning til, men tror at funnene kan være relevante også for norske forhold.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.