Sommerferietips:

Husker du Interrail? Nå er salget på vei opp igjen - både blant unge og eldre - og 20 000 får gratis-billett i 2018

12,3 prosent økning blant 60-åringer i 2017

VAR POPULÆRT: Interrail ga ungdom en sjanse til å se Europa for en rimelig penge, og ble mektig populært på 70- og 80-tallet. Nå er interessen for å reise Europa rundt med tog på vei opp igjen. Arkivfoto: NTB Scanpix
VAR POPULÆRT: Interrail ga ungdom en sjanse til å se Europa for en rimelig penge, og ble mektig populært på 70- og 80-tallet. Nå er interessen for å reise Europa rundt med tog på vei opp igjen. Arkivfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Interrail ble en stor hit da tilbudet dukket opp på begynnelsen av 1970-tallet. Særlig blant unge ble tilbudet om å reise gjennom hele Europa med tog for en forholdsvis billig penge, en slager. Togferie ble mang en norsk ungdoms første møte med det europeiske kontinentet.

Interrail, som ble introdusert i 1972 av den internasjonale jernbaneunionen (UIC) for å markere deres 50 års jubiluem var i første omgang et tilbud til ungdom under 21 år. Siden ble dette utvidet til 23 år, så til 26 år, før aldersgrensene ble fjernet helt og produktet tilgjengelig for alle.

De eldre øker mest

- I toppåret 1991 reiste 26614 nordmenn på Interrail-billett, sier seniorkonsulent Wencher Berger i NSB til Dagbladet.

I de siste årene har flyprisene i praksis vært «gratis» i forhold til for noen tiår siden, og oppslutningen om Interrail har sunket. Men nå er den på vei opp igjen.

- I 2016 reiste 6101 nordmenn på Interrail, det var en økning på 3,5 prosentpoeng fra 2015. Og salget ser ut til å ha økt med hele 6,5 prosent i 2017, sier Berger.

Salget til ungdom under 28 år har økt med 7,1 prosent, men den største økningen finner vi i gruppa 60 pluss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.